یک نهاد تحقیقی در گزارش تازهای گفته است که تسلط طالبان بر افغانستان، منجر به کاهش دسترسی زنان به خدمات بهداشتی شده است.
رخشانه: نهاد تحقیقی(Porsesh Policy Research Institute) در گزارشی که روز گذشته(جمعه، ۱ جدی) تحت عنوان«بررسی جامع دسترسی زنان به خدمات صحی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان» منتشر شده، گفته است که تغییر قدرت تأثیر مهم و نگرانکنندهای بر خدمات صحی در کشور داشته است.
این نهاد در گزارش خود گفته است که تغییر ناگهانی قدرت در افغانستان، زیرساختهای شکنندهی مراقبتهای بهداشتی کشور را مختل کرده و منجر به کاهش شدید دست رسی به مراقبتهای پزشکی شده است.
این گزارش گفته است که تفسیر سختگیرانهی طالبان از قوانین اسلامی، که اغلب تحرک و مشارکت زنان در فعالیتها و کار را محدود میکند، به کمبود متخصصان زن در بخش مراقبتهای بهداشتی منجر شده و درخواست کمک پزشکی را برای بسیاری از زنان افغانستان دشوار میکند.
گزارش افزوده که کاهش کمکهای بینالمللی و ترس از انتقامجویی باعث شده است که بسیاری از کارکنان سازمانهای مراقبتهای بهداشتی از کشور فرار کنند و کمبود کادر پزشکی ماهر را تشدید کند.
گزارش گفته است که علاوه بر تأثیر بر پیامدهای فوری سلامت، پیامدهای اجتماعی-اقتصادی گستردهتر نیز مراقبتهای بهداشتی را مختل کرده است.
بر اساس این گزارش، سیستمهای بهداشتی به خطر افتاده، مانند سیستم کنونی افغانستان، منجر به کاهش بهرهوری نیروی کار، افزایش عوارض و مرگومیر شهروندان شده است.
بر بنیاد گزارش این نهاد، تسلط طالبان منجر به تغییر در همکاریها، کمکها و حمایتهای بینالمللی شده است که همهی این موارد میتوانند بر دسترسی و کیفیت مراقبتهای بهداشتی تأثیرگذار باشند.