دیدبان حقوق بشر گفته است که سیاستهای اشتباه طالبان در عرصهی آموزش و تغییرات واپسگرای برنامه درسی در افغانستان به آموزش پسران، دختران و زنان آسیب میرساند.
رخشانه: دیدبان جقوق بشر روز گذشته(سهشنبه، ۱۴ قوس) در گزارش تازهی در مورد سیستم آموزشی تحت حاکمیت طالبان در افغانستان گفته است که این سیاست و تغییرات آموزشی نادرست منجر به افزایش ترس در مورد حضور در مکتب برای دانشآموزان و از دست دادن امید شان به آینده شده است.
این سازمان گفته است که با این کار طالبان، خطر ایجاد یک نسل از دست رفته در افغانستان دور نخواهد بود.
این نهاد تاکید کرده که دولتهای مرتبط و آژانسهای سازمان ملل متحد باید از طالبان بخواهند که به ممنوعیت تبعیضآمیز آموزش و تحصیل دختران پایان دهند و از نقض حقوق پسران برای «آموزش و تحصیل با کیفیت» دست بردارد.
این سازمان گفته است که تغییرات واپسگرای آموزشی تحت حاکمیت طالبان، شامل اخراج معلمان زن از مکاتب، افزایش استفاده از تنبیه بدنی و «تغییرات قهقرایی» در برنامه درسی است.
به گفتهی این سازمان، ممنوعیتهای آموزش و تحصیل زنان و دختران توسط طالبان، سرفصلهای جهانی را به خود اختصاص داده است؛ اما آسیب جدی که به سیستم آموزشی پسران طی این مدت وارد شده است، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
سحر فطرت، دستیار پژوهشگر حقوق زنان در دیدبان حقوق بشر و نویسنده این گزارش گفته است: «طالبان آسیبهای جبران ناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان برای پسران و همچنین دختران وارد میکند. آنها با آسیب رساندن به کل سیستم آموزشی در کشور خطر ایجاد نسل گمشدهای را دارند که از آموزش با کیفیت محروم هستند.»
خانم فطرت گفته است که طالبان تمام معلمان زن را از مکاتب پسرانه اخراج کردهاند و بسیاری از پسران را مجبور کردهاند که توسط معلمان فاقد صلاحیت آموزش ببینند یا حتا در صنفهای درس بدون معلم بنشینند.
او گفته که تنبیه بدنی از جمله لتوکوب کردن به دلیل کوتاهی مو یا تخلف از لباس یا داشتن تلفن همراه افزایش نگران کنندهای داشته است.