مسوولان کمیته مصونیت خبرنگاران در شرق افغانستان میگویند که سه تلویزیون در این ولایت فعالیت دارد؛ اما هیچ یک از این تلویزیونها خبرنگار زن ندارند.
رخشانه: یوسف ظریفی، رییس این کمیته به رسانهی رخشانه گفت که اکثر خبرنگاران زن در ننگرهار که در گذشته با رسانهها کار میکردند، شغل خود را از دست داده و تعدادی از آنان کشور را ترک کردهاند.
ظریفی گفت: «در حال حاضر ۱۷ دختر در عرصهی رسانه در ننگرهار کار میکنند و فقط در رادیو هستند و هیچ خبرنگار زن در تلویزیون حضور ندارد. با آمدن طالبان تمام خبرنگاران زن و مرد در این ولایت با مشکلات اقتصادی شدیدی روبهرو هستند.»
از سوی دیگر، مسوولان رسانههای این ولایت میگویند که در زمان جمهوریت، بسیاری از خبرنگاران زن در تلویزیونهای مختلف شغل داشتند و اکنون جای آنان در این بخش خالی است.
اتل خان استانکزی، رییس تلویزیون همیشهبهار این ولایت به رسانهی رخشانه گفت که در زمان جمهوریت، بسیاری از خبرنگاران زن در رسانهی او کار میکردند و در اجرای برنامههای مختلف سهم داشتند؛ اما اکنون وضعیت تغییر کرده است.
آقای استانکزی گفت: «در زمان جمهوریت، ده خبرنگار زن با ما کار میکردند، برخی از آنها نیز نانآور و سرپرست خانوادههای خود بودند. دختران با استعدادی بودند و برنامههای خوبی را اجرا میکردند و مخاطبان از برنامههای آنها لذت میبردند؛ اما اکنون هیچ کدام آن برنامهها پخش تلویزیونی ندارد و جای آن برنامهها خالی است.»
در عین حال، یک خبرنگار زن در این ولایت میگوید که او سالها به عنوان خبرنگار در رسانههای مختلف کار کرده و اکنون همهی دستآوردهای خود را از دست داده است.
فاطمه(مستعار) به رسانهی رخشانه گفت: «من پنج سال در رسانهها کار کردهام، سه سال در تلویزیون و دو سال اخیر در رادیو که با آمدن طالبان کارم در رادیو تمام شد و خانهنشین شدم. به مشکلات روانی دچار شدم. پدرم پیر است و برادرم نوجوان و نمیتوانند کار کنند. تنها نانآور خانواده من بودم.»
مسوولان رسانههای محلی میگویند که هم اکنون سه شبکهی تلویزیونی در ننگرهار فعالیت دارند که با مشکلات جدی مالی مواجه هستند.
طالبان محدودیتهای زیادی بر فعالیت رسانهها و خبرنگاران وضع کردهاند. مجریان زن در تلویزیونها هنگام اجرای برنامهها نیز باید چهرههای شان را با ماسک بپوشانند.