ادارهی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد( یونیسف) با نگرانی از افزایش ازدواج کودکان در افغانستان گفته است که دختران ۲۰ روزه افغان برای ازدواج در آینده پیشنهاد میشود.
رخشانه: هنریتا فور، رییس اجرایی یونیسف گفته است که او از دریافت گزارشهای موثقی مبنی بر افزایش ازدواج کودکان از افغانستان، عمیقا ناراحت است.
در بیانیهی که از سوی این نهاد منتشر شده آمده است: «من عمیقاً نگران گزارشهایی هستم که ازدواج کودکان در افغانستان در حال افزایش است. ما گزارشهای موثقی از خانوادههایی دریافت کردهایم که در ازای دریافت جهیزیه، دختران ۲۰ روزه را برای ازدواج در آینده پیشنهاد میکنند.»
در این بیانیه آمده است که در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در ولایتهای هرات و بادغیس ۱۰ مورد فروش کودکان به ثبت رسیده است که این کودکان بین ۶ماه تا ۱۷ سال سن داشتند.
این نهاد بینالمللی افزوزده که براساس تخمین یونیسف ۲۸درصد زنان بین ۱۵ تا ۴۹ سالهی افغانستان قبل از سن ۱۸ سالگی ازدواج کردهاند.
یونیسف گفته است که برنگشتن دختران به مکتب، خطر افزایش ازدواج کودکان را در حال حاضر بیشتر کرده است. این نهاد گفته است که آموزش اغلب بهترین محافظ در برابر میکانیزمهای مقابلهی منفی مانند ازدواج و کار کودکان است.
یونیسف میگوید دخترانی که قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی ازدواج میکنند، کمتر فرصت برای مکتب رفتن پیدا میکنند و بیشتر در معرض خشونت خانگی، تبعیض، سوءاستفاده و تحت تاثیر مشکلات روحی و روانی قرار میگیرند. آنها همچنین در برابر عوارض بارداری و زایمان آسیب پذیرتر هستند.
این نهاد بینالمللی گفته است که آنان با ملا امامهای مذهبی کار میکنند، تا اطمینان حاصل کنند که آنان{ملا امامها} در مراسم عقد« نکاح» کودکان مشارکت ندارند.
یونیسف از مقامات مسوول مرکزی و محلی در افغانستان خواسته است که اقدامات مشخصی را برای حمایت و حفاظت از آسیبپذیرترین خانوادهها و دختران انجام دهند.
این نهاد از گروه طالبان خواسته است که بازگشایی مکاتب را برای همه دختران متوسطه و عالی در اولویت قرار داده و به معلمان زن اجازه دهند تا بدون هیچ تاخیری به کار شان ادامه دهند.
فقر شدید در افغانستان
یونیسف اعلام کرده است که همهگیری ویروس کرونا و شروع فصل زمستان، وضعیت خانوادهها را در افغانستان بدتر کرده است. در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۰، تقریبا نیمی از جمعیت افغانستان به قدری فقیر بودند که نیازهای اولیه تغذیه و یا به آب آشامیدنی، دسترسی نداشتند.
هنریتا فور گفت: «وضعیت بسیار وخیم اقتصادی در افغانستان خانوادههای بیشتری را به عمق فقر سوق میدهد و آنها را مجبور به انتخابهای ناامیدکننده میکند، مانند سرکار گذاشتن کودکان و ازدواج با دختران در سنین پایین.»