صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته است که سال ۲۰۲۴ میلادی برای کودکان در مناطق جنگزده فاجعهبار بوده است.
رخشانه: یونیسف دیروز (شنبه، ۸ جدی) در گزارشی گفته است که سال ۲۰۲۴ میلادی یکی از بدترین سالها برای کودکان در مناطق جنگی بوده و تأثیرات درگیریهای مسلحانه بر کودکان به سطوح بیسابقه و ویرانگری رسیده است.
این نهاد بدون اشاره به وضعیت کودکان افغانستان گفته است که تعداد بیشتری از کودکان نسبت به گذشته در مناطق جنگی زندگی میکنند یا به دلیل خشونت و درگیری آواره شدهاند.
بر اساس گزارش، بسیاری از این کودکان کشته یا زخمی شدهاند، از تحصیل بازماندهاند، واکسنهای حیاتی دریافت نکردهاند و از سوءتغذیهی شدید رنج میبرند.
یونیسف هشدار داده است که این بحران همچنان رو به وخامت است و در حال حاضر بیش از ۴۷۳ میلیون کودک در سراسر جهان، در مناطق تحت تأثیر درگیریها زندگی میکنند.
گزارش یونیسف نشان میدهد که تا پایان سال ۲۰۲۳، بیش از ۴۷ میلیون کودک به دلیل درگیری و خشونت آواره شدهاند و این تعداد در سال ۲۰۲۴ نیز با تشدید درگیریها در کشورهایی نظیر سودان، هائیتی، میانمار، فلسطین و لبنان افزایش یافته است.
علاوه بر این، دادههای سازمان ملل نشان میدهد که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۲ هزار مورد نقض جدی حقوق کودکان گزارش شده که این آمار در سال ۲۰۲۴ نیز افزایش یافته است.
به گفتهی یونیسف، کودکان در مناطق جنگی به طور خاص در معرض آسیبهای گستردهای قرار دارند، از جمله خشونتهای جنسی که در هائیتی با افزایش ۱۰۰۰ درصدی همراه بوده است.
یونیسف گفته که آموزش نیز در این مناطق به شدت آسیب دیده و بیش از ۵۲ میلیون کودک از تحصیل بازماندهاند.
بر اساس گزارش یونیسف، در کشورهایی مانند غزه و سودان، بسیاری از کودکان بیش از یک سال به مدرسه نرفتهاند و زیرساختهای آموزشی در کشورهایی نظیر اوکراین و سوریه تخریب یا نابود شده است. سوءتغذیه نیز به سطح بحرانی رسیده و بیش از نیم میلیون نفر در مناطق جنگی در شرایط قحطی زندگی میکنند.
یونیسف در ادامه تأکید کرده که کودکان در مناطق جنگی از حقوق اساسی خود مانند امنیت، آموزش و بهداشت محروم شدهاند و از جامعهی جهانی و طرفهای درگیر خواسته است اقدامات فوری برای پایان دادن به این بحران انجام دهند.