سازمان ملل متحد در واکنش به تعلیق کارزار واکسین پولیو از سوی طالبان گفته است که این اقدام، ضربهای مهلک به تلاشهای جهانی در زمینهی محو این بیماری است.
رخشانه: خبرگزاری آسوشیتد پرس امروز(دوشنبه، ۲۶ سنبله) به نقل از سازمان ملل متحد گفته است این ویروس که یکی از مسریترین بیماریهای جهان بهشمار میرود، میتواند با عدم واکسیناسیون کودکان در برخی مناطق، پیشرفتهای سالیان اخیر را به عقب برگرداند.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، افغانستان یکی از دو کشور باقیمانده در جهان است که فلج اطفال هنوز در آن ریشهکن نشده است و کشور دیگر پاکستان است که بهدلیل تردد گستردهی مردم میان این دو کشور، تحت تأثیر مستقیم تصمیم طالبان قرار خواهد گرفت.
گزارش گفته است که تصمیم طالبان درست قبل از آغاز کارزار واکسیناسیون ماه سپتامبر سال جاری میلادی به سازمانهای بینالمللی اطلاع داده شد و هیچ توضیحی در مورد دلیل این تعلیق ارائه نشده است؛ مقامات طالبان نیز تاکنون در این مورد اظهارنظری نکردهاند.
در گزارش آمده است که طالبان تمایل دارند به جای واکسیناسیون خانهبهخانه، این کارزار را در مکانهای عمومی مانند مساجد اجرا کنند.
با این حال، کارشناسان بهداشت معتقدند که واکسیناسیون خانهبهخانه به مراتب موثرتر است و تعلیق این روش میتواند به شیوع مجدد ویروس در بخشهایی از کشور منجر شود.
گزارش نوشته است که سازمان جهانی صحت از افزایش موارد فلج اطفال در افغانستان خبر داده و اعلام کرده که تا کنون ۱۸ مورد تأیید شده، در حالی که در سال گذشته تنها شش مورد ثبت شده بود.
گزارش گفته این تعلیق درحالی رخ میدهد که افغانستان و پاکستان در ماههای اخیر تلاشهای هماهنگی برای واکسیناسیون گسترده انجام دادهاند؛ اما بدون اجرای منظم و گستردهی کارزهای واکسیناسیون، خطر شیوع بیشتر این بیماری در هر دو کشور افزایش خواهد یافت.
این درحالی است که برخی از رسانههای داخلی گزارش داده بودند که طالبان در آستانهی آغاز کارزار واکسین پولیو در کابل، این کارزار را بدون هیچ توضیحی به حالت تعلیق درآوردهاند.