آلمان و کشورهای متحدش طالبان افغانستان را به دلیل نقض شدید حقوق بشری زنان و دختران تهدید کردهاند که این مسأله را به دادگاه بینالمللی لاهه ارجاع خواهند داد.
رخشانه: به نقل از دویچهوله، خبرگزاری «دیپیای» امروز(چهارشنبه، ۴ میزان) اعلام کرده است که آلمان، استرالیا، کانادا و هالند در پیشنویس اعلامیهای با استناد به «کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان»، که افغانستان نیز یکی از امضاکنندگان آن است، از طالبان خواستهاند که نقض حقوق زنان را فوراً متوقف کنند.
افغانستان در سال ۲۰۰۳ عضو کنوانسیون بین المللی رُم شد و پذیرفت که دادگاه بینالمللی لاهه صلاحیت تحقیق و بررسی قضایای مربوط به کشورهای عضو را دارد.
این کشورها هشدار دادهاند که اگر طالبان در یک بازهی زمانی مناسب به این خواسته عمل نکند، ابتدا یک داوری حقوقی آغاز و در نهایت موضوع به دادگاه بینالمللی لاهه ارجاع خواهد شد.
دویچه وله به نقل از این اعلامیه نوشته است: «زنان و دختران افغانستان باید به تمامی حقوق بشری خود دسترسی کامل داشته باشند».
انالنا بئربوک، وزیر خارجهی آلمان، قرار است امروز چهارشنبه، در حاشیهی نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویارک با همتایان خود از استرالیا و کانادا و وزیر خارجهی هالند در مورد اقدامات طالبان و نقض حقوق زنان در افغانستان مشورت کند.
بئربوک تاکید کرده است که تبعیض سیستماتیک طالبان علیه زنان و دختران از زمان به قدرت رسیدن مجدد این گروه در سال ۲۰۲۱، بیسابقه است.
دادگاه بینالمللی لاهه، مستقر در شهر هاگ هالند، به اختلافات میان کشورها رسیدگی میکند و احکام آن الزامآور اما غیرقابل تجدید نظر است.
با این حال، این نهاد قدرت اجرایی برای الزام کشورهای محکوم، به اجرای احکام خود را ندارد.
این هشدارها نسبت به گروه طالبان درحالی مطرح شده است که این گروه پس از تسلط دوباره بر کشور، زنان و دختران را از تمامی حقوق و آزادیهای اساسیشان محروم کردهاند.
این نخستین باری است که این چهار کشور طالبان را به محاکمه در دادگاه بینالمللی لاهه تهدید میکند.