مریم مرسل
عالیه عارفی با نام کاری عالیه رییسی که از سه سال قبل به این طرف در پست مدیریت زندان زنانه هرات فعالیت داشت، از تاریخ هفتم میزان سال جاری ( یازده روز قبل) مفقود شده است.
بشیر عارفی، برادر او در صحبت به رسانهی رخشانه میگوید که پس از مفقود شدن عالیه رییسی، به تمام نهادها و ادارات مسوول در هرات سرزده؛ اما نتوانسته سرنخی از خواهرش پیدا کند.
آقای عارفی میگوید که اصل این رویداد از آنجا آغاز شد که حوالی ساعت ۱:۳۰ بعد از ظهر روز (شنبه، هفتم میزان) عالیه رییسی در زندان هرات از یک شمارهی ناشناس تماس تلفنی دریافت میکند.
در این تماس فردی از او میخواهد که به دروازه زندان بیاید؛ عالیه که مشغول خوردن غذای چاشت بود، عاجل به دروازه خروجی زندان میرود و پس از آن دیگر مفقود شده است.
برادر وی میگوید که آن شب هنگامی که او به خانه برنگشت همه اعضای خانواده نگران او شده و به دنبال خواهرش به جستجو شروع میکند.
تمام ادارات از جمله دفتر والی طالبان در هرات و نهادهای امنیتی که اکنون از سوی گروه طالبان در این ولایت مدیریت میشود از مفقود شدن مدیر زندان زنانه هرات ابراز بیخبری میکنند.
شماره تماسی که عالیه از آن استفاده میکرد از شرکت مخابراتی« روشن» بوده که به گفته برادرش پس از بررسی مسوولان این شرکت، مشخص شده است که فرد ناشناس از دو کیلومتری زندان به عالیه تماس گرفته است.
بشیر عارفی میگوید بیشتر از ۱۰ روز از مفقود شدن خواهرش میگذرد اما هیچ کس نتوانسته کاری انجام دهد.
عالیه رییسی کیست؟
عالیه رییسی ۴۵ ساله و تا صنف دوازده مکتب درس خوانده است. او دو فرزند ۲۷ساله و ۱۰ ساله دارد. خانم رییسی سابقه کاری ۱۵ ساله در فرماندهی پولیس ولایت هرات دارد. او در پستهای مختلفی از جمله زون ۶۰۶ انصار در غرب افغانستان، مدیریت جنایی پولیس هرات و در سه سال اخیر، مدیر زندان زنانه این ولایت بوده است. رتبه نظامی او سمونیار بود.
برادر عالیه میگوید که وقتی گروه طالبان ولایت هرات را گرفت، او تا یکماه درخانه بود؛ اما پس از یک ماه گروه طالبان از او خواسته تا به کارش برگردد. اکنون دقیقا پس از یک ماه از برگشتن وی به زندان زنانه هرات و آغاز مجدد کارش به عنوان مدیر زندان، او مفقود شده است.
برادرش میگوید پیش از این رویداد، در سالهای قبل چندین بار توسط افراد مختلف ناشناس به صورت تلفنی تهدید شده بود.
با این حال عمار مهاجر، معاون والی طالبان در هرات به رسانهی رخشانه میگوید این شکایت به او رسیده و به تمام مسئولان مربوطه دستور پیگیری و پیدا شدن وی را داده است.
وی همچنین گفت که عالیه رئیسی دارای اختلافات خانوادگی هم بوده و احتمال دارد ناپدید شدن او ناشی از همین اختلافها باشد.ه این قضیه هم مرتبط باشد.
اما بشیر عارفی موجودیت هرگونه اختلاف شخصی و خانوادگی که منجر به ربوده شدن وی شده باشد را رد میکند. با این حال تا کنون هیچگونه اطلاعی از وی به دست نیامده است.
براساس گزارشها، پس از روی کار آمدن طالبان موارد این چنین در افغانستان به فراوانی رخ داده است. تعدادی از کارمندان دولتی یا از سوی طالبان بازداشت شدهاند و یا هم مورد انتقام جوییهای کاری گذشته خود قرار گرفتهاند.
این گونه حوادث عمدتا برای کارمندان زن در اداراتی که مجری نهادهای عدلی و قضایی هستند، بیشتر رخ داده است. منابع مردمی ادعا دارند که آمار مفقود شدن کارمندان دولت پیشین به مراتب بیشتر از آنچه است که در رسانهها منتشر میشود.