روز گذشته شماری از دختران رزمیکار کشور در نامهای به نخستوزیر کانادا و رییسجمهور فرانسه خواستار پناهندگی از آنها شدند.
رخشانه: یک منبع از میان دختران ورزشکار رشتهی هنرهای رزمی امروز(سهشنبه، ۴ میزان) در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که برخی از این دختران، زیر نظر استخبارات طالبان قرار دارند.
او که نمیخواهد هویتاش در خبر ذکر شود، میگوید که شش تن از این دختران ورزشکار به تاریخ (۱۳ ثور ۱۴۰۱) در یک ایست بازرسی طالبان، در ساحهی«میر بچهکوت» شهر کابل توسط نیروهای جنایی فرماندهی امنیهی طالبان در کابل، بازداشت شدند.
به گفتهی او، نیروهای جنایی طالبان پس از مدتی آنها را به فرماندهی امنیهی طالبان برای تحقیقات بیشتر معرفی کردهاند.
او میگوید که این دختران حدود شش روز در فرماندهی امنیهی طالبان در کابل زندان بودند و پس از آن، به قید ضمانت و تعهد از بند این گروه آزاد شدند.
منبع میگوید که پس از آن، استخبارات نیروهای طالبان آنها را زیر نظر داشته و به باشگاه ورزشی آنها رفته و تهدید کردهاند که«اگر دوباره کلپ را باز کنید، شما را میبریم و هیچکس، حتا خانوادهی تان هیچکاری نمیتوانند بکنند.»
منبع کاپی یک مکتوب را با رسانهی رخشانه شریک کرده که در آن آمده است: «در جریان تحقیقات ابتداییه معلوم گردید که همراه سه تن از طبقهی ذکور ارتباط مخابروی داشتند.»
با این حال، منبع میگوید، از آنجاییکه فرانسه و کانادا دو کشور مهاجرپذیر هستند و طی دو سال حاکمیت طالبان، به صدها شهروند آسیبپذیر پناه دادهاند، آنها نیز با این امید برای رهبران این کشورها نامه نوشتهاند.
او میگوید، دختران امیدوار هستند که رهبران این دو کشور صدای آنها را شنیده و به درخواست آنها پاسخ مثبت بدهند و آنها را از این وضعتی که در آن گیر کردهاند، نجات دهند.
همزمان با این، نمایندهی فرانسه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز گفته است که کشورش در کنار زنان افغانستان میایستند و از حقوق آنها حمایت میکند.
باربارا وودوارد، نمایندهی بریتانیا نیز در این نشست گفته است که موضوع بهرسمیت شناختن رژیم طالبان در افغانستان نباید روی میز باشد.
رابرت وود، معاون نمایندهی امریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت دربارهی افغانستان، گفته است که یافتههای اخیر یوناما در مورد«شکنجه و کشتار» مقامها و نظامیان حکومت پیشین در دو سال حاکمیت طالبان«ناپذیرفتنی» است.
آقای وود از اعضای شورای امنیت ملل متحد خواسته است که برای حمایت از خواستههای مردم افغانستان، پایان دادن به نقض حقوق بشر و اجازه دادن به کمکها به افراد نیازمند، طالبان را تحت فشار قرار دهند و وارد گفتگوهای جدی با شهروندان افغانستان شوند.
علاوه بر این، رییس جلسهی امروز شورای امنیت میگوید که طالبان تمامی قوانین در مورد زنان و دختران را افغانستان نقض کردهاند و «این آپارتاید جنسیتی» است.
این درحالی است که طالبان از بدو تسلط دوباره بر افغانستان، اقدامات زنستیزانهی بسیار شدیدی را در سراسر کشور اعمال کردهاند.
در حال حاضر، زنان و دختران از تمامی حقوق خود از جمله، حق کار، آموزش، تفریح و ورزش توسط طالبان محروم شدهاند.