از سوم می (روز جهانی آزادی مطبوعات) با حضور خبرنگاران و مسئولان محلی هرات گرامی داشت شد.
رخشانه: در این مراسم شماری از روزنامه نگاران از محدودیتها و چالشهای پیش روی آزادی بیان در آستانه صلح ابراز نگرانی کردند.
سمیه ولی زاده، از روزنامه نگارانی است که نگران آیندهی کار بانوان در رسانهها است.او میگوید که ابهام در آیندهی کاری، سبب شده تا بسیاری از خانمهای روزنامه نگار نگران باشند و حتی برخی از زنان و فعالان رسانهای به دلیل تهدیدهای امنیتی دست به خودسانسوری یا ترک وظیفه زدهاند.
آزادی بیان در ۲۰ سال گذشته از مهمترین دستاوردهای نظام فعلی به شمار میرود. آریا رئوفیان، رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات میگوید با وجود تمام فشارها، رسانههای هرات رو به پیشرفت هستند.
هم اکنون ۲۰ رادیو، ۱۹ تلویزیون و ۲ روزنامه هم اکنون در هرات فعالیت دارد. سعید حقیقی، از روزنامه نگاران پیشکسوت بر این باور است که در ۲۰ سال گذشته فصل جدیدی از فعالیت رسانهای در کشوربه میان آمده است.
بر اساس گزارش «خبرنگاران بدون مرز»، افغانستان از خطرناک ترین کشورها برای کار روزنامه نگاری است.
با این حال روز گذشته( دوشنبه، ۱۳ ثور) یوناما و نمایندگیهای سیاسی اتحادیهی اروپا و ۱۲ کشور جهان در کابل خواستار اجرای عدالت بر عاملان قتل و خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانهای شدهاند.
عبدالغنی نیک سیر، محقق و پژوهشگر از بسته شدن دریچه آزادی بیان در آستانه مذاکرات صلح و تحولات پس از ابراز نگرانی کرده میگوید که دستاوردهای دو دهه اخیر رسانههای افغانستان در گفتگوها و مذاکرات صلح حفظ گردد.
سوم می روز جهانی آزادی مطبوعات در سال ۱۹۹۳ از سوی ملل متحد نام گذاری شد. تهدیدهای امنیتی بزرگترین چالش بیرونی و مشکلات مالی و نبود مصونیت شغلی از بزرگترین مشکلات درون سازمانی رسانهها برای خبرنگاران به ویژه خبرنگاران زن در افغانستان به شمار میرود