شماری از زنان عضو «انجمن زنان پیشگام ولایت دایکندی» در یک گردهمایی از روند توزیع ناعادلانه کمکهای بشردوستانه در این ولایت اعتراض کرده میگویند که این کمکها براساس تعلقات قومی و زبانی توزیع میشود.
رخشانه: این زنان امروز(دوشنبه، ۴دلو) که تعداد شان به سی تن میرسید در یک فضای بسته با شعارهای «چرا زنان بی سرپرست از کمکهای بشردوستانه بینالمللی بی بهره ماندهاند و حاکمان و زورمندان باید دست شان از دروازههای امدادرسانها کوتاه شود» خواهان مدیریت توزیع روند کمکهای بشر دوستانه در این ولایت شدند.
رقیه راسخ از برگزارکنندهگان این گردهمایی و مسوول انجمن زنان پیشگام در دایکندی از نبود نظارت و مدیریت منظم در توزیع کمکها انتقاد کرده و به رسانهی رخشانه گفت:« مجموعه کمکهای توزیع شده تا حال از سوی افراد زورمند، واسطهدار و مافیا حیف و میل میشود.»
خانم راسخ بر این باور است که ۹۹ درصد مردم ولایت دایکندی زیرخط فقر قرار داشته و با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند. او افزود: «کمکها در این ولایت بسنده مردم نبود و با آن هم به زنان بیسرپرست و خانوادههای مستحق توزیع نمیشود.»
اعضای این انجمن با خوانش قطعنامه ۱۰ مادهای، که در سه بخش خطاب به جامعه بینالمللی، رژیم حاکم و سازمانهای کمکرسان، خواستار توزیع عادلانه و مدیریت بحران گرسنگی در افغانستان شدند.
در بخشی این قطعنامهی زنان آمده است: «متاسفانه تاهنوز کمکهای بشردوستانه بینالمللی در افغانستان براساس تعلقات قومی و زبانی توزیع شده و دست مستحقیق واقعی گرفته نمیشود. میتوان، محرومیت و ناکافی بودن کمکها در مناطق مرکزی افغانستان را به وضوح مشاهده کرد.»
پیش از این شماری از زنان در ولایت کابل نیز از توزیع ناعادلانه کمکهای بشردوستان در افغانستان انتقاد کرده بودند.
سازمان ملل متحد با درخواست پنج میلیارد دالر برای کمک به افغانستان، از وقوع فاجعه انسانی در این کشور هشدار داده است.
مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمکهای اضطراری با هشدار درباره وضعیت بشری در افغانستان، برای کمک به مردم این کشور در سال جاری میلادی، پنج میلیارد دالر درخواست کرده است.