شماری از زنان در شهر کابل امروز(سهشنبه، ۴ عقرب) در اعتراض به مسدود بودن مکاتب و نهادهای آموزشی بروی دختران، ممنوعیت زنان از کار از سوی گروه طالبان و سکوت جامعهی جهانی نسبت به وضعیت افغانستان، اعتراض کردند. این زنان میگویند که گروه طالبان آنان را «مجبور» کردند تا علیه این گروه شعار سر ندهند.
این زنان که تعداد شان به حدود ۲۰ نفر میرسید با شعارهای «جهان نباید سکوت کند، حق آموزش و حق کار را از ما نگیرید» در مقابل دفتر هیات معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گردهم آمده بودند.
آنان تاکید کردند که جامعهی جهانی، سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری در برابر اقدامات طالبان مبنی بر وضع محدودیت بر زنان در افغانستان تاکنون بیاعتنایی کردهاند.
این زنان معترض شعارهای «مکاتب دخترانه باید باز شود، ما صدای کودکان و مردان گرسنه هستیم، رکود اقتصاد؛ شکست حکومت» سر میدادند. معترضان میگویند که آنان با خشونت طالبان روبهرو شد و در اثر فشار جنگجویان این گرو، معترضان متفرق شدند.
رخشانه رضایی، یکی از زنان معترض به رسانهی رخشانه گفت که نسبت به چالشهای جدی که همه به ویژه زنان و دختران مواجه هستند و همچنان سکوت جامعهی جهانی در قبال افغانستان اعتراض کردهاند.
خانم رضایی افزود:«ما میخواستیم با نمایندهی سازمان ملل متحد بعد از تظاهرات دیدار داشته باشیم، ولی گروه طالبان به ما میگفتند که شما علیه سازمان ملل شعار سر بدهید نه علیه طالبان. ما علیه سازمان ملل شعار سر ندادیم. نمایندهی سازمان ملل حاضر نشد ما زنان را ببینند و این خیلی نگران کننده است.»
خانم رضایی گفت که گروه طالبان به خبرنگاران و عکاسان اجازهی پوشش این اعتراض را ندادند و زنان معترض را این گروه «محاصره» کرده بودند.
زهرا جعفری یکی دیگر از زنان معترض به رسانهی رخشانه گفت که ما از سازمان ملل و جامعهی جهانی میخواهیم که گروه طالبان را به رسمیت نشناسند.
خانم جعفری افزود که آنان خواهان دیدار مسوولان سازمان ملل شدند اما گروه طالبان اجازهی نزدیک شدن به دروازهی دفتر این نهاد بینالمللی را در کابل ندادند و مانع حرکت اعتراضی آنان شدند.
به گفتهی خانم جعفری گروه طالبان «شعارهای و پیامهای زنان معترض که در مخالفت با خودشان بود» را نیز فیلتر کردند. خانم جعفری گفت که بیش از دو ماه از حضور طالبان در افغانستان میگذرد؛ اما کاملا روشن است که طالبان هیچ گونه تغییری نکردهاند.
این در حالی است که پیش از این نیز گروه طالبان مانع حضور و اعتراض زنان در کابل شده بودند.