رولا غنی، بانوی اول کشور میگوید که زنان افغانستان امروز به این درک و منطق رسیدهاند که دستاوردهای دو دهۀ اخیر آنان تنها زیر چتر جمهوریت میتواند حفظ شود.
رخشانه:امروز(یکشنبه، ۱۷ حوت) نشست بزرگی زیر عنوان «زن توانمند، افغانستان خودکفا» به مناسبت روز جهانی همبستگی زنان با حضور صدها زن از اقشار مختلف جامعه با شعار «مشارکت من، ملتساز است» در خیمه لویهجرگه برگزار شد.
در این نشست رولا غنی، بانوی اول کشور در پیام ویدیویی گفت که زنان افغانستان نسبت به ده سال گذشته بسیار پیشرفت کردهاند.
خانم غنی گفت که زنان افغان میتوانند با منطق و درک از واقعیتهای جامعه، حرف بزنند و نظریات شان را شریک سازند.
وی افزود:« ایجاب میکند که از نقش قهرمانه زنان افغانستان یادآور شوم که چگونه در مقابل طرح اولی دوحه مبنی بر نادیده گرفتن دستاوردهای شان ایستادگی کردند. زنان افغانستان امروز ثابت کردند که نه تنها حضورشان در پروسه صلح حتمی و ضروری است بلکه با قوت و وحدت میتوانند هر مسلهای را با منطق حل و فصل کنند.»
وی بیان داشت:« امروز زنان افغانستان به این درک و منطق رسیدهاند که فقط زیر چتر جمهوریت میتواند دستاوردهای شان حفظ شود».
همچنان حسینه صافی، سرپرست وزارت امور زنان نیز از دستاوردهای زنان طی دو دهه گذشته یاد کرده گفت:« ما تنها در شش ماه گذشته وزارت زنان را یک وزارت اجرایوی ساخته و با تعیین یک زن به حیث معاون والی در ولایات توانستیم جایگاه زنان را در سیاست محلی نیز تثبت کنیم».
خانم صافی تشکیل معینیت توانمندی اقتصادی زنان در چوکات وزارت امور زنان و ایجاد شورای عالی زنان را از دیگر دستاوردهای شش ماه این وزارت عنوان کرد.
وی میگوید که این وزارت در تلاش است تا نقشه راه جامع برای توانمندسازی اقتصادی زنان را ترسیم کند.
سرپرست وزارت امور زنان در ارتباط به گفتگوهای جاری صلح میان دولت و طالبان گفت:« زنان افغانستان دیگر به عقب بر نمیگردند و طرفین گفتگو کننده صلح هم نباید دستاوردهای زنان را نادیده بگیرند.»
وی از جامعه جهانی نیز خواست که ضمانت اجرایی مبنی برحفظ و حمایت از دستاورد زنان در گفتگوهای صلح را به زنان افغانستان بدهد.
خانم صافی از ارزیابی توافقنامه صلح امریکا و طالبان توسط حکومت جدید جو بایدن استقبال کرده گفت:« ارزیابی توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان امیدوارکننده است تا دستاورد زنان افغانستان به حاشیه کشانیده نشود».
این گفتهها در حالی مطرح میشود که نسخه پیش نویس توافقنامه صلح افغانستان به تازگی توسط زلمی خلیلزاد با رهبران سیاسی شریک شده و رسانهها نیز به آن دست یافته است.
اصول رهنمودی برای آیندۀ افغانستان، حکومت انتقالی و نقشۀ راه سیاسی و آتشبس همیشهگی، سه بخش مهم این پیشنویس اند.
در این پیشنویس آمدهاست که پس از پایان حکومت انتقالی، زعیم آیندۀ افغانستان بر بنیاد انتخابات برگزیده خواهد شد.
پیش از این رئیس جمهور غنی نیز گفته است که یگانه راه انتقال قدرت در افغانستان انتخابات شفاف و عادلانه است.