شماری از زنان در ولایت هرات، امروز(سهشنبه، ۶ ثور) نمایشگاه صنایع داخلی و کالاهای تولیدی شان را به نمایش گذاشتند.
رخشانه: این نمایشگاه از سوی اتاق تجارت و صنایع زنان زون غرب در قلعهی اختیارالدین معروف به ارگ هرات برگزار شده بود.
«تولیدات داخلی زنان متشبث هری زمین» عنوان اولین نمایشگاه صنایع داخلی زنان پس از طالبان است. زنان تجارت پیشه هدف این نمایشگاه را کمک به بهبود تجارت زنان میخوانند.
مسوولان در روز شروع این نمایشگاه گفتهاند که با آمدن طالبان « تجارت اکثریت زنان تجارتپیشهی هرات به رکود مواجه شده است.»
بهناز سلجوقی، برگزار کننده و معاون اتاق تجارت و صنایع زنان زون غرب میگوید که در پی سقوط نظام افغانستان بدست طالبان، زنان تجارت پیشه ضربهی زیادی دیدهاند.
زنان تجارتپیشه در نمایشگاه امروز در ۵۰ غرفه، زعفران، عسل، ترشی، مربا، مسالهجات، لباسهای سنتی، کیف، کفش و زیورآلات به نمایش گذاشتند.
بهناز سلجوقی میگوید، اتاق تجارت و صنایع زنان زون غرب تلاش میکند تا وضعیت تجارتهای کوچک زنان را بهبود ببخشد.
نعیمالحق حقانی، ریيس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات میگوید که این گروه در چوکات قانون طالبان از فعالیت زنان در عرصه تجارت حمایت میکند.
شماری از زنان غرفهدار این نمایشگاه میگویند، که با روی کار آمدن طالبان تجارت شان با رکود مواجه شده است.
فاطمه صفدری از ۱۰ سال به این طرف با یک گروه ۶۰ نفری مصروف تولید کیف، کفش و لباسهای سنتی است. در نمایشگاه امروز او محصولاتش را به امید بهبود کسب و کارش در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار داده است.
خانم صفدری زن ۳۹ سالهی است که به گفتهی خودش بعد از یک دهه کار در آستانه ورشکست شدن است.
گرچه او از برگزاری نمایشگاه خوشحال به نظر میرسد و آن را امیدی برای بازاریابی محصولاتاش میداند؛ اما میگوید، نجات تجارتهای کوچک و نوپای زنان به حمایتهای بیشتر جامعهجهانی نیاز دارد.
او میگوید، درآمد ماهانهاش در دورهی حکومت قبلی بیش از ۱۰ هزار افغانی بوده است؛ اما اکنون دو هزار در ماه درآمد دارد.
در این نمایشگاه شماری از زنان از ولایتهای همجوار هرات نیز آمده بودند تا از این فرصت استفاده کنند و محصولات شان را به نمایش بگذارند.
معصومه حیدری، دختر ۱۷ سالهی قندهاری است که از دو سال به این طرف تجارت تولیدی لباسهای سنتی، دوخت قبتومار، گراف و خامکدوزی را با ۱۹ زن دیگر شروع کرده است و امروز نیز نمونههای محصولات اش را به نمایش گذاشته است.
خانم حیدری میگوید با شرکت در این نمایشگاه خواسته با وجود مشکلات فرا راه زنان تجارت پیشه، مهارتهای زنان قندهار را به نمایش بگذارد.
او می گوید، در ولایت قندهار امکانات کمتری برای به نمایش گذاشتن محصولات زنان وجود دارد، همین موضوع نیز باعث شد تا او برای بازاریابی محصولات اش به ولایت هرات بیاید.
در همین حال شماری از بازدیدکنندهگان از برگزاری این نمایشگاه برای زنان تجارتپیشه خوشحال هستند و آن را شروعی برای گسترش تجارت زنان تجارتپیشه میدانند.
پروانه احمدی، زن ۴۰ سالهی است که امروز برای بازدید از نمایشگاه تولیدات داخلی زنان تجارتپیشه آمده بود گفت که باید از کار و فعالیت زنان حمایت شود.
این اولین نمایشگاهی است که بعد از روی کار آمدن طالبان از سوی اتاق تجارت و صنایع زنان زون غرب در هرات برگزار شده است و این نمایشگاه قرار است برای چهار روز به روی مردم بازباشد.