همزمان با فرا رسیدن روز جهانی رادیو، نهاد نی میگوید که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، از میان ۳۰۷ رادیو، ۱۳۷ دستگاه رادیویی در کشور از فعالیت بازمانده است.
رخشانه: نهاد حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان(نی) امروز(دوشنبه، ۲۴ دلو) در اعلامیهیی گفته است که تا پیش از تسلط طالبان بر افغانستان، ۳۰۷ دستگاه رادیویی در کشور فعالیت داشته است و اکنون ۱۳۷ دستگاه رادیویی از فعالیت بازمانده است.
به همین مناسبت، اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان نیز گفته است که در دو دههی پسین افغانستان بستر خوبی برای رشد رسانهها بهخصوص رادیو بوده است؛ اما تحولات اخیر بالای رسانهها تاثیرات منفی شدیدی برجای گذاشته است.
از سوی دیگر، نمایندهگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) در صفحه فیسبوک خود به نقل از انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، میگوید که در حال حاضر حدوداً ۲۲۳ دستگاه رادیویی در کابل و ۱۶ ولایت کشور فعالیت دارند. یوناما افزوده که در آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی به تعداد ۴۰۱ رادیو در کشور فعال بوده؛ اما با ختم این سال به ۳۴۵ دستگاه رادیویی کاهش یافت که درمجموع ۱۹۰۰ کارمند رسانهیی به شمول ۱۰۷۵ زن، شغل خود را از دست دادند.
با این حال، از میان رادیوهاییکه پس از تسلط طالبان بر افغانستان از فعالیت بازمانده، رادیو سحر، تنها رادیوی ویژهی زنان در ولایت هرات بوده است.
فرشته کریمی، مدیر مسوول پیشین رادیو سحر در ولایت هرات در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که این رسانه به دلیل وضع محدودیتها بر کار رسانهیی زنان و مشکلات اقتصادی، از فعالیت بازمانده است.
خانم کریمی میگوید که پس از تسلط طالبان و وضع محدودیتهای گسترده بر حقوق زنان، کارمندان این رادیو از ادامهی کار در این رسانه منصرف شدند.
او توضیح میدهد که تقریبا هشتاد درصد کارمندان این رادیو را زنان تشکیل میداد؛ اما با وضع محدودیتها بر زنان و اجازه نیافتن زنان برای ادامهی کار شان، کارمندان این رادیو به کار رسانهیی ادامه ندادند.
او گفت: «بعد از وضع محدودیتها، اکثریت کارمندان ما دلزده شدند و با انرژی و انگیزهیی که قبلا برنامهها را پیش میبردیم، دیگر آن انگیزه نبود و متأسفانه باعث شد که خیلی از کارمندان ما کار رسانهیی را کنار بگذارند و دیگر به کار ادامه ندهند.»