شماری از فعالان جامعه مدنی مناطق مرکزی در یک نشست خبری در شهر بامیان با نشر یک قطعنامه از جامعه جهانی خواسته است که کشتار سیستماتیک مردم هزاره را به عنوان «نسلکشی» به رسمیت بشناسد.
رخشانه: در قطعنامه آنان آمده است که پس از سقوط دولت افغانستان و فرار اشرف غنی، رییس جمهور پیشین این کشور، نظم اجتماعی، سیاس، فرهنگی و اقتصادی مردم بهم خورده و مردم هزاره به صورت ویژه مورد حملات خونین و مرگبار قرار گرفتهاند.
این فعالان مدنی گفتهاند که در چند ماه اخیر مردم در مناطق مرکزی مجبور به کوچ اجباری شدند و از ولایتهای دایکندی و بلخ خانوادههای زیادی خانه و مناطق شان را رها کردهاند.
آنان تاکید کردند که مردم مناطق مرکزی به کمکهای جدی غذایی، بهداشتی و مواد سوخت برای زمستان نیاز شدید دارند و جامعه جهانی و نهادهای خیریه باید قبل از وقوع « فاجعه انسانی» در این ولایتها جلوگیری کنند.
در قطعنامه آمده است که اعضای فعالان جامعه مدنی از نهادهای بین المللی، حقوق بشری و جامعه جهانی میخواهند که این جنایات را به عنوان جنایات نسلکشی علیه هزاره و شیعه به رسمیت شناخته و مورد رسیدگی جدی قرار دهد.
در بخشی از این قطعنامه آمده است« در پی تشدید خشونتها متاسفانه اعضای جامعه مدنی زون مناطق مرکزی، خبرنگاران و زنان به گونههای مختلف مورد تهدید قرا میگیرد، صدای شان خفه شده و درپی خود سانسوری است، لذا از تمامی نهادهای حقوق بشری میخواهیم روی وضعیت فعالین مدنی زون مناطق مرکزی،خبرنگاران محلی و زنان توجه جدی ولازم را نماید».