ذکیه خدادادی، دختر پاراتکواندوکار اهل هرات-افغانستان در ۸ مارچ در مسابقات کسب سهمیه پارالمپیک پاریس شرکت کرد و پس از شکست حریفاش، گردنآویز طلایی را بر گردن آویخت و جواز شرکت به مسابقات پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ را بهدست آورد.
رخشانه: این پناهندهی افغانستانی مقیم فرانسه روز گذشته(جمعه، ۱۸ حوت) مطابق با ۸ مارچ ۲۰۲۴ در یک رقابت هیجانانگیز بر حریف روسیاش، شولبانا در وزن منفی ۴۷ کیلوگرام به پیروزی رسید.
مسابقات سهمیه پارالمپیک پاریس از تاریخ ۸ الی ۱۰ مارچ با میزبانی شهر صوفیا در کشور بلغاریا برگزار شده بود.
ذکیه که در آخرین دقایق بازی و با اختلاف سه امتیاز موفق به کسب مدال طلا شد، گفت: «میخواهم ثابت کنم که ما زنان افغانستان هر چقدر که سرکوب شویم، تحت هر شرایطی تلاش میکنیم تا بهترین نتیجهها را کسب کنیم.»
او قهرمانی در مسابقات پارالمپیک پاریس را برای زنان مبارز افغانستان که علیه محدودیتهای گروه طالبان در داخل افغانستان مقاومت میکنند، وعده داده است.
ذکیه با گذاشتن پستی در پلتفرم ایکس، مدال طلا را«به زنان افغانستان که از حقوق اولیهی خود محروم اند» تقدیم کرده است.
کسب مدال طلا در مسابقات سهمیهی المپیک پاریس، مدال طلا در مسابقات قهرمانی پاراتکواندوی اروپا در سال ۲۰۲۳، مدال برنز در مسابقات جایزهی بزرگ جهانی در سال ۲۰۲۲، مدال نقره در مسابقات بینالمللی در کشور البانیا و مدال برنز در مسابقات پاراتکواندو در کشور مصر در سال ۱۳۹۵ و بهدست آوردن لقب زن شجاع در المپیک توکیو از افتخارات دوران حرفهای ذکیه خدادادی است.
ذکیه که در حالحاضر رویای ایستادن در سکوی قهرمانی پارالمپیک پاریس را بر سر میپروراند، میگوید که قهرمانی در سهمیهی پارالمپیک پاریس او را یک قدم به آرزویش نزدیکتر کرده است: «در پارالمپیک به عنوان اولین دختر افغانستان که هویتاش افغانستانی است؛ اما پرچماش معلوم نیست که پناهنده است یا فرانسوی، مدال پارالمپیک را کسب خواهم کرد.»
براساس گزارش هیئت اجرایی کمیتهی بینالمللی المپیک، مسابقات پارالمپیک از تاریخ ۲۸ آگست الی ۸ سپامبر ۲۰۲۴ در شهر پاریس فرانسه برگزار خواهد شد.
ذکیه که در زمان مصاحبه در میدان هوایی به مقصد برگشت به فرانسه بود، از حسرت نرفتن به افغانستان تحت حاکمیت گروه طالبان، با گلویی پر از بغض، اشک ریخته و گفت: «اگر امکان برگشت به افغانستان را میداشتم، میتوانستم تا این خوشی را با میلیونها هموطن خود شریک کنم؛ اما حالا به خانهای که در مهاجرت دارم، بر میگردم که تنها خانوادهام منتظر من هستند.»
این درحالی است که گروه طالبان پس از تسلط دوباره بر کشور در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، زنان را از فعالیتهای ورزشی منع کردند و اندکی پس از آن دستور دادند که زنان و دختران اجازهی رفتن به کلپهای ورزشی را ندارند.
احمدالله وثیق، معاون کمیسیون فرهنگی طالبان در ۱۷ سنبله ۱۴۰۰ در صحبت با رسانهی استرالیایی ورزش زنان را«نامناسب» خوانده بود. او ادامهی فعالیت ورزشی زنان در افغانستان را موکول به ایجاد محیط امن ورزشی برای زنان گفته بود؛ اما با گذشت بیشتر از دو و نیم سال، زنان و دختران همچنان با ممنوعیت فعالیتهای ورزشی روبهرو هستند.