۱۱ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از طالبان خواستهاند که تمامی اقدامات سرکوبگرانهی خود علیه زنان و دختران افغانستان را فورا لغو کنند.
رخشانه: این کشورها روز گذشته(جمعه، ۲۳ جدی) در نشست غیر علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفتهاند که اقدامات نقضکنندهی حقوق زنان و دختران باید فوراً لغو شوند.
کیمی هیرو ایشیکا، سفیر جاپان در شورای امنیت، به نمایندهگی از این کشورها گفته است که طالبان باید به تعهدات شورای امنیت پایبند باشند، به حقوق زنان و دختران احترام بگذارند، مشارکت کامل، برابر و معنادار آنها در تمام ابعاد اجتماعی در افغانستان، از فعالیتهای سیاسی و اقتصادی گرفته تا آموزش و فضای عمومی، تامین شود.
آقای ایشیکان تاکید کرده که زنان در عملیاتهای امدادرسانی نقش مرکزی و حیاتی دارند و برای دسترسی به بخشهایی که همکاران مردشان قادر به انجامش نیستند، تخصص منحصر به فردی دارند.
این کشورها همچنین حمایت قوی خود را از ماموریت نمایندهگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) بهویژه در امر «برابری جنسیتی»، اعلام کردهاند.
در بیانیهی این کشورها بار دیگر بر تقاضا برای دسترسی کامل، ایمن و بدون مانع برای فعالان بشردوستانه، «صرف نظر از جنسیت»، تاکید شده است.
این کشورها شامل آلبانیا، برازیل، اکوادور، فرانسه، گابن، جاپان، مالت، سوییس، امارات، بریتانیا و امریکا هستند.
علاوه بر این، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد در نشست خبری ظهر روز گذشته در نیویورک به خبرنگاران گفت که طالبان پس از تسلط بر افغانستان، در مورد نقش زنان در کشور تحت حکومت بنیادگرای خود «ضمانتهای متناقضی» دادهاند.
وی بر لزوم وحدت شورای امنیت سازمان ملل متحد در برابر این تصمیمات طالبان تاکید کرده است.
این درحالی است که پس از ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی داخلی و خارجی، بهویژه نهادهای امدادرسانی، بسیاری از این نهادها، فعالیتهای خود را در کشور متوقف کردهاند.
دلیل اصلی توقف فعالیت و توزیع کمکها و عملیاتهای امدادرسانی این نهادها، عدم مشارکت کارمندان زن بوده است.