۱۱سال قبل زمانی که زنان بهندرت دست به تجارت میزدند، معصومه ابراهیمی دکان لباسفروشی در شهر بامیان باز کرد. او با هنرمندی تمام لباسهای که شوهرش میدوخت را دیزاینهای سنتی مانند خامک و چرمه میداد و به فروش میرساند. در آن زمان آنها با مشکلات فراوانی از جمله تحقیر و توهین خویشاوندان و همسایههای شان روبرو شدند. تا جایی که همسر معصومه را طعنه میدادند که «خودت مرد نیستی که همسرت در بیرون کار مردانه میکند. »
بعد از ۱۱سال حالا ۵۰تن از خانمهایی که هنر دستدوزی را بلد بودند؛ اما راهی برای فروش هنر شان نداشتند، حالا در «پوشاک جوان» کار میکنند و مزد میگیرند.
معصومه ابراهیمی در جریان فعالیتهایش دست از نوآوری و کیفیتاندوزی کالاهایش نکشید. او مدت یکسال برنامه دیزاین و مدیریت را فراگرفت و حالا توانسته است که مشتریان زیادی را جلب کند. وقتی وارد دکان معصومه شدیم، دو نفر از سیاحانی که از ولایت سمنگان آمده بودند، با شوق فراوان به لباسهای او میدیدند و چانهزنی میکردند. معصومه ابراهیمی میگوید:« از کابل، مزار و دیگر ولایات سفارش دارم، مشتریان از طریق آنلاین برای ما سفارش می دهد بعد از آماده ساختن برای شان می فرستم.»
تمام لباسها، چادر، کفشهای پشمی کودکانه و… که دیزاین روی آنها کار شده، با دست توسط خانمهایی که در روستاهای دور دست بامیان زندگی میکنند دوخته میشود. با این کار خانم ابراهیمی برای زنان بیشماری زمنیهکاری را فراهم کرده است. لیلا یکی از خانمهای که لباسهای دستدوزی شدهاش را به دکان« پوشاک جوان» آورده میگوید که قبل از این کار او اندک استقلال مالی نداشت و در شرایط سختی به سر میبرد؛ ولی حالا میتواند با پولی که در مقابل دستدوزیهایش دریافت میکند، راحت خرج زندگیاش را تامین نماید.
خانم ابراهیمی از این که زمینه و فضای مطمئن را برای برخی از زنان ایجاد کرده ابراز رضایت کرده و میگوید که همان افرادی که ۱۱سال قبل به دید منفی مینگریستند، حالا هر کدام کار تجارتی را آغاز کردند. او میگوید که از این که توانسته در برابر حجم سنگین نگاههای زنستیزانه دوام بیاورد و به کارش ادامه بدهد خوشحال است:« از این که دوام آوردم و الگوی خوب شدم، خوشحالم.»
در این ۱۱ سال معصومه توانسته جوایز و افتخارات زیادی را از نهادهای حامی زنان تجارتپیشه کسب کند، از آن جمله میتوان تصدیق نامههای که از اتحادیه پیشهوران، فدراسیون زنان تجارتپیشه به دست آورده، یاد آور شد. او همچنان در سال ۱۳۹۵ از سفارت امریکا تصدیق نامه دریافت کرد؛ معصومه بر علاوه اشتراک در نمایشگاههای ملی چندین بار در نمایشگاههای فرامرزی از جمله در کشور هندوستان اشتراک کرده و کالاهای تجارتی اش را به نمایشگاه گذاشته و از آن طریق بفروش رسانیده است.
اما در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا فروشات قناعت بخش نداشته و همچنان رخداد دو انفجار که تاریخ چهارم ماه قوس سال جاری در بازار و نزدیکی دکان خانم ابراهیمی، نیز تاثیرات منفی بر کار و بار او گذاشته است. پس از این انفجار فروشات زنان در بازارچه هنر صدمه رسیده است.
معصومه ابراهیمی چهار فرزند دارد. همسر معصومه حامی و همکار همیشگی او بوده تا توانسته که به فعالیت های اقتصادی شروع نماید.
خانم ابراهیمی گفت:« همسرم حامی من در تمام عرصه های کاری است و در بخش دیزان و خیاطی لباس همیشه مرا آموزش داده که توانستم امروز جایگاه خود را در بین زنان تجارتپیشه پیدا کنم».