کمیته بینالمللی نجات در گزارشی اعلام کرده است که در پی فروپاشی اقتصادی و خشکسالی مداوم، یک بحران گرسنگی بیسابقه در افغانستان در حال ظهور است.
رخشانه: این نهادبینالمللی روز گذشته(جمعه، ۱۷جدی) با نشر یک گزارش از افزایش میزان فقر در افغانستان هشدار داده است.
در گزارش کمیته بینالمللی نجات آمده است که تا اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی نزدیک به نیمی از مردم افغانستان با بحران ناامنی غذایی مواجه بودند و نسبت به شش ماه قبل، این رقم ۳۷ درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش، در شروع سال ۲۰۲۲ میلادی ۵۵درصد مردم افغانستان با ناامنی غذایی حاد مواجه خواهند شد که از جمله نزدیک به ۹ میلیون نفر در سطوح اضطراری یک قدم قبل از شرایط قطحی، قرار خواهند گرفت، زیرا این کشور با کمبود مواد غذایی، افزایش سریع قیمت مواد غذایی و خشکسالی مداوم مواجه است.
کمیته بینالمللی نجات در بخشی از این گزارش خود گفته است که زنان و دختران در افغانستان اکنون در معرض خطر بیشتر خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواج کودکان، و استثمار و سوء استفاده قرار دارند.
در گزارش آمده است که با فروپاشی نظام صحی، سلامت مادران در خطر هست و هرگونه محدودیت جنسیتی، بر توانایی زنان برای کار و اطمینان از خودکفایی، تاثیرات منفی خواهد گذاشت.
کمیته بینالمللی نجات همچنین افزوده که سیستم صحی افغانستان در معرض فروپاشی است و انتظار میرود بیش از ۹۰ درصد از کلینیکهای صحی کشور تعطیل و میلیونها نفر از دسترسی به مراقبتهای اولیه محروم شوند.
پیش از این نیز فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) اعلام کرده بود که افغانستان در بدترین بحران خشکسالی و گرسنگی در چند دهه اخیر قرار دارد.
این نهاد گفته بود که افغانستان در چنگال یکی از بدترین خشکسالیها و بحرانهای کمبود مواد غذایی در دهههای اخیر قرار دارد و یک فاجعه انسانی بیسابقه با فرا رسیدن فصل سرما میلیونها افغان را تهدید میکند.
این نهاد گفته است که حدود ۲۲٫۸ میلیون نفر تقریبا 55 درصد از جمعیت افغانستان با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند.