رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

بازداشت دو خبرنگار و یک ممثل در قندهار توسط طالبان

۱ عقرب ۱۴۰۱
در پی جاری شدن سیلاب در قندهار دو کودک جان باخته و چهار زن و مرد زخمی شدند

عکس: رسانه‌های اجتماعی

رخشانه: طالبان در ولایت قندهار دو خبرنگار به نام‌های شیراحمد نوری و بسم‌الله وطندوست و یک ممثل به‌نام عطاءالله زر را بازداشت کرده‌اند.

منبعی از ولایت قندهار به رسانه رخشانه گفت از جمع بازداشت شدگان، تنها بسم‎‌الله وطندوست پس از بازجویی‌ها آزاد شده و دو نفر دیگر تا کنون در بند به سر می‌برند.

منبع گفت که شیراحمد نوری خبرنگار رادیوی محلی سانگه، روز دوشنبه هفته گذشته توسط فرماندهی امنیه‌ی طالبان در قندهار بازداشت شده است.

منبع گفت که نوری به دلیل نشر یک مطلب انتقادی از طالبان در صفحه فیس‌بوکش، بازداشت شده است.

 نوری در در صفحه فیس‌بوک از بسته ماندن مکتب‌های دخترانه انتقاد کرده و گفته بود: «این حق دختران است تا به مکتب بروند. ما این حق را هرطوری که باشد به دست می‌آوریم.»

این مطالب هم توصیه می‌شود:

طالبان دفتر سه رادیوی محلی را در قندهار بستند

قتل‌های مرموز؛ اجساد سه زن در قندهار کشف شد

او در ادامه نوشته بود: «هر کسی که با تعلیم فرزندان ما مخالف باشد، دشمن و مار آستین است. همراه ما پشتون‌ها این‌قدر بی‌غیرتی خوب نیست.»

او هم‌چنان از ملاامام محل نیز انتقاد کرده و نوشته است: «روز گذشته در مسجد محل ما، ملا امام با بسیار جرات در بلندگو فریاد می‌زد که تعلیم دختران حرام است. در کدام دین، اسلام و شریعت آمده است که دختران به مکتب بروند، تعلیم کنند و داکتر شوند، این‌ها همه داکتر نمی‌شوند، این‌ها می‌خواهند از خانه به همین بهانه خارج شوند و برای خود زمینه عیش و عشرت را انتخاب کنند.»

نوری در ادامه نوشته بود: «مردم محل در مسجد، بدون واکنش نشسته بودند و در گوش خود پنبه فرو کرده بودند. در وجود کسی غیرت وجود نداشت که بلند شود و با زور چوب و لگد از مسجد بیرونش کنند. وجدانی به من اجازه نداد که پشت سرش نماز بخوانم. از مسجد بیرون شدم.»

شیراحمد نوری، خبرنگار رادیو سانگه در قندهار. عکس: ارسالی به رسانه رخشانه

منبع دیگری به رسانه رخشانه می‌گوید که بسم‌الله وطندوست، مسوول رادیوی «ملت ژغ» (صدای ملت) نیز چهار روز قبل توسط طالبان بازداشت شد و دیروز دوباره از بند رها شد.

منبع دلیل بازداشت وطندوست را موضوع حقوقی راجع به حویلی او در منطقه فرقه ناحیه اول شهر قندهار عنوان کرد.

به گفته منبع، ساحه فرقه، خانه‌های نظامیان پیشین است و طالبان به وطندوست اخطار داده بود که خانه را خالی کند؛ اما وطندوست به طالبان گفته بود، مصرفی که برای بازسازی خانه نموده‌ام را پرداخت کنید، اما طالبان متوسل به زور شدند و پس از بحث و جدل وطندوست را بازداشت کردند.

طالبان پس از به قدرت رسیدن، تمام ساکنین منطقه فرقه را هشدار داده بود که این منطقه را خالی کنند. این کار طالبان باعث شد تا هزاران تن از ساکنین این منطقه حدود شش ماه پیش، تظاهرات کنند. پس از تظاهرات طالبان برای خالی نمودن این منطقه تا کنون اقدامی نکرده بودند.

بسم‌الله وطن‌دوست، مسوول رادیو صدای ملت در قندهار. عکس: ارسالی به رسانه رخشانه

یک منبع محلی دیگر به رسانه رخشانه می‌گوید عطاالله زر پس از آن بازداشت شده است که با یک سرباز طالب در مورد حاکمیت طالبان بحث کرده است.

منبع گفت: «دیروز ظهر در منطقه سرک نو، ناحیه اول، عطاءالله زر با یک طالب بحث کرد. مجادله زمانی شروع شد که عطاءالله زر با لحن مسخره‌آمیز ــ از جمله مشهوری که ملاحسن آخند، رییس‌الوزرای طالبان در یک سخنرانی خود گفته بود «چه شی غواری» (چه می‌خواهی) را استفاده کرد. بعد، فرد طالب به عطاءالله دشنام داد و پس از آن بین شان دعوا شد. پس از چند لحظه طالبان دیگر هم آمدند و عطاالله را بازداشت کردند.»

عطاءالله زر، ممثل در قندهار

با این حال، حاجی زید، سخنگوی والی طالبان در قندهار به رسانه رخشانه گفت که عطاالله زر، به دلیل موضوع «جنایی» که دعوا بوده، بازداشت شده است و فردا از بند رها خواهد شد.

پس از به قدرت رسیدن طالبان دسترسی به آزادی بیان به شدت کاهش یافته است. کسانی که از طالبان انتقاد کنند به شدت با آنان برخورد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری