سیما باهوس، مسوول اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد گفته است که افغانستان، جدیترین بحران حقوق زنان را تجربه میکند.
رخشانه: خانم باهوس این مطلب را روز گذشته(سهشنبه، ۲۲ حوت) در حاشیهی شصتوهشتمین نشست کمیسیون مقام زن در سازمان ملل متحد که تحت عنوان«جنایت علیه بشریت در افغانستان با نگاه جنسیتی» برگزار شده بود، در دیدار با برخی از مدافعان حقوق بشر مطرح کرده است.
او گفته است که باید بیوقفه تلاش کنیم تا فضا را برای زنان افغانستان فراهم کنیم که در تمام تصمیمات تاثیرگذار بر کشورشان مشارکت کنند.
او تاکید کرده است که افغانستان همچنان بزرگترین و جدیترین بحران حقوق زنان را تجربه میکند.
در همین حال، لانا نصیبه سفیر امارات متحدهی عربی در سازمان ملل متحد هم در سخنان خود تأکید کرده است که رفاه، صلح و امنیت از تحصیل زنان و دختران در جوامع شان حاصل میشود.
او افزوده است، نباید اشتباه کنیم که محرومیت زنان از حقوق شان را به دین نسبت دهیم. این تصمیمات هیچ ربطی به دین اسلام ندارد.
موضوع حقوق زنان در افغانستان یکی از بحثهای روز در نشستهای بزرگ در سطح دنیا است. برخی از فعالان حقوق بشر بر این باور اند که آنچه در افغانستان علیه زنان میگذرد، «آپارتاید جنسیتی» است.
جوزپ بورل، مسوول سیاست روابط خارجی اتحادیهی اروپا روز گذشته در نشست همکاریهای سازمان ملل و اتحادیهی اروپا در شورای امنیت سیاستهای طالبان در برابر زنان را«آپارتاید جنسیتی» خوانده بود.
وی گفته بود که وضعیت زنان در افغانستان زیر سلطهی طالبان در سطح جهان بیسابقه است و باید بر این گروه فشارهای بیشتری وارد شود.
او تاکید کرده است که در افغانستان وضعیت بشردوستانه، اقتصاد، سیاست و حقوق بشر به شدت نگرانکننده است.