صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) گفته است که سیلابهای اخیر در ولایتهای بغلان، بدخشان و غور، دهها هزار کودک را تحت تاثیر قرار داده است.
رخشانه: یونیسف امروز (دوشنبه، ۱۴ جوزا) در گزارش تازهای گفته است که سیلابها در افغانستان تهدیدی فوری و مداوم برای کودکان است.
بر اساس این گزارش، سیلابهای اخیر در ولایتهای بغلان، بدخشان، و غور دستکم جان ۳۵۰ نفر را گرفته که از این میان حداقل ۱۲ نفر از آنها کودکان هستند.
گزارش افزوده است که این سیلابها بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ خانهی مسکونی را به صورت کلی و یا نسبی تخریب کرده و بیش از پنج هزار خانواده هم آواره شدهاند.
یونیسف گفته است که تیمهای ساحوی این نهاد، کیتهای بهداشتی حاوی صابون، سطل، تشت، مسواک و موارد دیگر را به آسیبدیدگان توزیع کرده و مراقبین بهداشت را بسیج کرده تا به باشندگان محل در مورد استفاده و ذخیرهی آب سالم پس از فاجعه آموزش دهند.
یونیسف تاکید میکند که جامعهی بینالمللی باید تلاشها و سرمایهگذاریهای خود را برای حمایت از جوامع برای کاهش و انطباق با تأثیر تغییرات آب و هوایی بر کودکان مضاعف کند و جامعهی بشردوستانه باید خود را برای یک واقعیت جدید از فجایع مرتبط با آب و هوا آماده کنند.
یونیسف در ادامه گفته است که افغانستان از میان ۱۶۳ کشور در درجهی پانزدهم فهرست کشورهای آسیبپذیر در معرض تغییرات آب و هوایی قرار دارد.
گفتنی است که ولایتهای بغلان، بدخشان و غور در چند هفتهی گذشته شاهد سیلابهای ویرانگری بوده که علاوه بر تلفات جانی سنگین، خسارات هنگفت مالی نیز در پی داشته است.
از سویی هم، برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در صفحهی ایکس خود نوشته است که سیلابهای اخیر در افغانستان دستکم ۶۵هزار نفر را متضرر کرده است.
این نهاد افزوده است که تنها برای تامین مواد غذایی در هفت ماه آینده به آسیب دیدگان سیلابهای ویرانگر پسین در افغانستان به ۱۴.۵ میلیون دالر نیاز است.
چند روز پیش هم سازمان حفاظت از کودکان یا (Save the Children) گفته بود که حدود ۶.۵ میلیون کودک در افغانستان با سطوح اضطراری گرسنگی مواجه هستند.
این سازمان افزود که رویدادهای طبیعی از جمله سیلابهای اخیر، اثرات طولانیمدت خشکسالی و بازگشت مهاجران از پاکستان، بحران گرسنگی در افغانستان را تشدید کرده است.
این سازمان با استناد به یافتههای سازمان جهانی نظارت بر گرسنگی، هشدار داده بود که حدود ۲۸ درصد از جمعیت افغانستان که حدود ۱۲.۴ میلیون نفر هستند تا قبل از ماه اکتبر سال جاری با ناامنی غذایی حاد مواجه خواهند شد که از این میان، نزدیک به ۲.۴ میلیون نفر سطوح اضطراری گرسنگی را تجربه خواهند کرد که یک سطح زیر قحطی است.
سازمان حفاظت از کودکان در ادامه گفته بود که بارانها و سیلابهای ناگهانی در ماه می سال جاری میلادی در شمال افغانستان بیش از ۴۰۰ نفر را کشته، هزاران خانه را تخریب و زمینهای کشاورزی را از بین برده است.