در روز جهانی حقوق بشر، جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان خواستار اقدام فوری جامعهی جهانی برای پایان دادن به نقض گستردهی حقوق بشر در افغانستان شدند و از بازگشایی مکاتب، لغو محدودیتهای شغلی و اجتماعی زنان و پاسخگویی طالبان به عنوان مهمترین خواستههای خود یاد کردند.
رخشانه: این جنبشهای اعتراضی امروز (سهشنبه، ۲۰ قوس) به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در اعلامیههایی جداگانه بر رسیدگی به وضعیت وخیم حقوق بشر و بهویژه حقوق زنان در کشور، تأکید کردند.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان با یادآوری اهمیت روز جهانی حقوق بشر و نقش آن در تقویت عدالت و برابری، از وضعیت وخیم امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
این جنبش از سازمان ملل و جامعهی جهانی خواسته تا به نقض گستردهی حقوق بشر در کشور پایان دهند و کرامت انسانی مردم افغانستان را حفظ کنند.
این جنبش روز جهانی حقوق بشر را فرصتی برای ایستادگی در برابر ظلم و بیعدالتی و تعهد به تلاش برای جهانی عادلانهتر میداند.
در همین حال، اعضای جنبش آزادگان در تبعید، ضمن گرامیداشت از دومین سالروز تأسیس این جنبش، خواستههایی از جمله بازگشایی فوری مکاتب دخترانه و دانشگاهها برای دختران افغانستان، لغو تمامی محدودیتهای تحمیلی بر زنان در حوزههای شغلی و اجتماعی و حمایت از مقاومت زنان افغانستان را مطرح کرده است.
اعضای این جنبش تأکید کردند که محرومیت زنان افغانستان از حقوق اساسیشان، نقض آشکار اصول جهانی حقوق بشر است و جامعهی جهانی باید برای رفع این چالش متحد شوند.
همزمان با این، جنبش اتحاد و همبستگی زنان افغانستان هم با تأکید بر محرومیت کامل زنان از حقوق بشری در کشور، از جمله ممنوعیت کار، تحصیل و مشارکت اجتماعی، جامعهی جهانی را به همبستگی با مردم افغانستان فراخوانده است.
این جنبش خواستار پاسخگویی فوری طالبان برای نقض گستردهی حقوق بشر شده و از تمامی افراد و نهادهای بینالمللی خواسته است تا صدای زنان افغانستان را بشنوند و برای تغییر این وضعیت اقدام کنند.
این جنبشها، با محوریت حقوق بشر، تأکید دارند که حقوق زنان بخشی جداییناپذیر از حقوق بشر است و جهان نباید در برابر وضعیت وخیم افغانستان و بهویژه زنان و دختران این کشور بیتفاوت باقی بماند.