ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان، خودکشی عابده، دختر جوان اهل غور را تکاندهنده خواند.
رخشانه: بنت امروز (پنجشنبه، ۱۱ ثور) با نشر پستی در صفحهی ایکس خود با خانوادهی عابده ابراز همدردی کرده و خواهان تحقيقات و پاسخگویی در این زمینه شده است.
گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفته است که «ستم جنسیتی سیستماتیک همچنین نیاز به حمایت بیشتر در حوزه سلامت روان دارد.»
دو روز پیش، منابع محلی در ولایت غور به رسانهی رخشانه گزارش دادند که یک دختر جوان در ولسوالی «تیوره» این ولایت خود را آتش زده و به زندگیاش پایان داده است.
به گفتهی منابع، عابده ۲۰ ساله، ساکن روستای «درزاب نیلی» ولسوالی تیوره، بهدلیل تن ندادن به ازدواج اجباری با محمدعظیم ۲۸ ساله، عضو گروه طالبان، اقدام به خودسوزی کرده است.
در نوار تصویری که از این واقعهی فجیع به رسانهی رخشانه ارسال شده، مشاهده میشود که بدن این دختر بهطور کامل سوخته و قابل شناسایی نیست.
این حادثه، واکنش فعالان حقوق زن را در پی داشته و آنها طالبان را عامل این رویداد دانسته و آن را محکوم کردهاند.

