رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

طالبان صنف‌های هفتم تا دوازدهم دختران دانش‌آموز در هرات را دوباره بستند

۲۲ عقرب ۱۴۰۰
طالبان در هرات به دختران دوره‌ی متوسطه و عالی اجازه دادند که به مکتب بروند

عکاس: مریم مرسل

مسوولان مراکز آموزشی از جمله مکاتب و لیسه‌های ولایت هرات می‌گویند که گروه طالبان دوباره مکاتب را به‌روی دختران دانش‌آموز دوره‌ی متوسطه و عالی بستند.

بنا بر گفته آنان، طی مکتوبی از سوی اداره‌ی معارف طالبان هرات که روز پنجشنبه هفته گذشته، صادر کرده، گفته است که دختران دانش‌آموز دوره‌ی متوسطه و عالی حق شرکت در امتحان سالانه را ندارند.

حدیث رحیمی(مستعار) از مدیران لیسه‌های دخترانه در هرات به رسانه‌ی‌ رخشانه می‌گوید در این مکتوب به تمامی مراکز آموزشی گفته شده بدون اخذ امتحان و درج تنها 60 درصد از نمرات سال گذشته دانش‌آموزان صنف‌های هفتم تا دوازدهم، آنان را به صنف بالاتر ارجاع دهند.

وی افزوده با این دستور و مکتوب طالبان، آنچه که این دختران دانش‌آموز در امسال سپری کرده و وقت گذاشته‌اند، به هدر می‌رود.

از سویی دیگر رحمان محمدی، از دیگر مسوولان مراکز آموزشی هرات به رسانه‌ی رخشانه می‌گوید در مکتوب ارسال شده به آنان، آمده که نباید پس از این دانش آموزان لیسه‌های خصوصی، پولی گرفته شود.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

سازمان جهانی صحت از ثبت دو مورد جدید پولیو در افغانستان خبر داد

ماموریت یوناما برای یک سال دیگر در افغانستان تمدید شد

او گفته از امروز(شنبه، ۲۲ عقرب)  تمامی مکاتب دولتی و اکثریت مکاتب خصوصی از تدریس و یا اخذ امتحان از دانش‌آموزان دختر در این صنوف دست کشیده‌اند.

او این اتفاق را دارای اثرات منفی آموزشی برای دانش‌آموزان دختر و ضرر بالای اقتصادی به مکاتب خصوصی می‌داند. با این حال مسوولان طالبان در اداره‌ی معارف و اداره ولایت هرات در این رابطه حاضر به پاسخگویی نشدند.

در همین حال نسخه‌ی از مکتوب ارسال شده به مکاتب ولایت هرات در دسترس رسانه‌ی رخشانه قرار گرفته است. این مکتوب که فاقد امضا و مهر می‌باشد از سوی معینیت تعلیمی وزارت معارف طالبان صادر شده است.

در این مکتوب تمامی دانش‌آموزان به جز دانش‌آموزان دختر صنف‌های هفتم تا دوازدهم حق شرکت در امتحان سالانه را دارا هستند.

نمرات نهایی امسال دختران دانش‌آموز متوسطه و لیسه، با جمع کردن 60 درصد نمرات سال گذشته و نمرات امتحانات چهار ونیم ماهه امسال شان به دست میاید.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که 10 روز قبل بنا بر دستور شفاهی از جانب اداره‌ی ولایت و معارف هرات، صنف‌های هفتم تا دوازدهم دخترانه در هرات پس از حدودا سه ماه تعطیلی، آغاز به کار کرده بودند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری