ادارهی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که این نهاد، از روز جهانی کودک در افغانستان تجلیل نمیکند و به نشان همبستگی با کودکان این کشور، نمایهی فیسبوک خود را به رنگ سیاه تغییر میدهد.
رخشانه: در اعلامیهای که این نهاد منتشر کرده، نوشته شده است که یونیسف به تاریخ ۲۰ نوامبر در به مناسبت روزجهانی کودک، بهمنظور همبستگی با کودکان افغانستان، پلتفرمهای دیجیتال خود را میبندد و نمایهی نشانی فیسبوک خود را به رنگ سیاه تغییر میدهد تا چالشهایی را که کودکان افغانستان با آن مواجه هستند، انعکاس دهد.
پس زمینهی صفحه فیسبوک بخش افغانستان یونیسف، روز جمعه ۱۹ نوامبر با عکسی از یک کودک افغانستان به رنگ سیاه تغییر داده شده و روی آن نوشته شده است که فردا روز جهانی کودک است و ما آن را تجلیل نمیکنیم.
در اعلامیهی این نهاد نیز آمده است که امسال از روز جهانی کودک در افغانستان از سوی یونیسف تجلیل نمیشود؛ اما این روز در دیگر کشورهای جهان جشن گرفته میشود.
آلیس آکونگا، نمایندهی یونیسف در افغانستان گفته است: «در حال حاضر جشن روز کودک در افغانستان دشوار است. با بستن پلتفرمهای دیجیتال خود در روز جهانی کودک، ما میخواهیم پیامی به امدادکنندگان بفرستیم و از آنها بخواهیم تا از کودکان افغانستان حمایت کنند.»
او گفته است که کودکان افغانستان کمترین مسوولیت را درایجاد بحران کشور دارند؛ اما بالاترین هزینه را میپردازند.
بر اساس اعلامیه یونیسف، تقریبا ۱۴ میلیون کودک در سراسر افغانستان به دلیل خشکسالی و ناامنی غذایی، به غذای کافی دسترسی ندارند.
بر مبنای این اعلامیه، بسیاری از خانوادهها در افغانستان نمیدانند که وعده غذایی بعدیشان را از کجا تامین کنند.
یونیسف هشدار داده است که بیش از یک میلیون کودک در افغانستان به دلیل سوءتغذی شدید، در معرض خطر مرگ قرار دارند. در اعلامیه همچنان گفته شده است که شیوع بیماری سرخکان نیز در کشور افزایش یافته و کودکان را به خطر مواجه کرده است.
یونیسف در مورد افزایش ازدواج زیرسن و کار شاقه، استخدام کودکان بهعنوان سرباز جنگی از سوی گروههای مسلح و عدم برگشت کودکان به مکتب، ابراز نگرانی کرده و گفته است که بیش از چهار میلیون کودک، از مکتب باز ماندهاند.
یونیسف گفته است، در پاسخ به بحران فزایندهی افغانستان که کودکان با آن مواجه هستند، این نهاد برنامههای حمایتی خود را برای کودکان افزایش داده و از رهبران جهان میخواهد تا حقوق و رفاه کودکان افغانستان را در اولویت بحثهای خود پیرامون تامین مالی و بحران انسانی قرار دهند.