شماری از زنان در شهر کابل با گردهماییهای جداگانه در فضای بسته، برای رهایی زنان معترض که از سوی طالبان بازداشت شدند، دادخواهی کرده و خواستار آزادی این زنان از بند طالبان شدند.
رخشانه: این زنان امروز(جمعه، ۱۵دلو) در یک خانه دورهم جمع شده و اعلام کردند: «ما زنان برای رهایی همرزمان خود که توسط طالبان بخاطر سرکوب کردن صدای دادخواهی حقوق شان، ربوده شدند، گردهم جمع شدیم تا سکوت نکنیم و تماشاگر نباشیم.»
زهرا یکی از زنان معترض که نخواست اسم کامل او در خبر ذکر شود به رسانهی رخشانه گفت، آنان دور هم جمع شدند تا در شرایط دشوار فعلی صدای شان را برای رهایی زنان معترض از بند طالبان، بلند کنند.
او گفت: «این کمترین کاری است که در توان داریم. ما از سکوت مردم افغانستان و جهان خسته شدیم.» این زنان میگویند که طالبان زنان معترض را، بدون هیچ جرمی بازداشت کردهاند.
یک گروه دیگر از زنان نیز شام روز گذشته در کابل دورهم جمع شده و خواستار رهایی چهار زن معترض که اکنون در بند طالبان به سر میبرند، شدند.
این زنان با شعاری «طالبان هر روز زنان معترض را اختطاف میکنند، اما جهان سکوت کرده است» از طالبان خواستند که این زنان معترض را رها کنند.
حوا( اسم مستعار) یکی از زنان معترض به رسانهی رخشانه گفت: «همرزمان مان در زندانهای طالبان با زجه و فریادهای شان صدای آزادی سر میدهند، ما در بیرون این زندانها و در زندانهای خانگی که طالبان بر ما وضع کردهاند صدای آزادی سر میدهیم.»
او گفت که آنان خواستار رهایی زنان معترض از بند طالبان هستند و جامعه جهانی در این مورد باید مداخله کند.
زنان معترض در کابل میگویند که آنان دیگر اجازه اعتراض به خیابانها را ندارند، اما برای دادخواهی و دفاع از حق شان به اعتراضات شان ادامه میدهند.
پس از بازداشت چهار فعال زن در کابل از سوی گروه طالبان، سازمان عفو بینالملل و نماینده ویژه امریکا برای زنان افغانستان، نیز خواستار پایان بازداشتهای خودسرانهی طالبان علیه زنان معترض شدند.
سازمان عفو بینالملل، امروز(جمعه، ۱۵دلو) از طالبان خواسته است تا فورا به استفاده از نیروی «غیرقانونی» به ویژه علیه زنان و دخترانی که از حقشان برای تجمع مسالمتآمیز و آزادی بیان استفاده میکنند، پایان دهند.
در همین حال رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای زنان افغانستان نیز گفته است که بازداشت زنان معترض از سوی گروه طالبان «ناعادلانه» است.
خانم امیری خواستار توقف این روند شده و گفته است که اگر طالبان به دنبال کسب مشروعیت مردمی و جهانی هستند، باید به حقوق بشری مردم افغانستان، به ویژه زنان و همچنین آزادی بیان احترام بگذارند.
بیش از سه هفته به این سو، گروه طالبان اقدام به بازداشت زنان معترض کرده و تاکنون تمنا زریاب پریانی با سه خواهرش، پروانه ابراهیمخیل با همسر خواهرش، مرسل عیار و داکتر زهرا محمدی در کابل بازداشت شده و هیچ اطلاعی در مورد آنان در دست نیست. حدود چهار ماه قبل، عالیه عزیزی، مدیر زندان زنانه هرات نیز از محل کارش ناپدید شده است.
گروه طالبان در مورد بازداشت این زنان معترض تاکنون چیزی نگفته اما پیش از این ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در صحبت با خبرگزاری فرانسه گفته بود که این گروه حق دارد زنانی که «بدون مجوز قانونی» تظاهرات میکنند را بازداشت کنند.