رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

زنان در کابل: به بهانه‌ی دین و حجاب دوباره مورد تبعیض آشکار جنسیتی قرار گرفتیم

۴ حمل ۱۴۰۱
زنان در کابل: به بهانه‌ی دین و حجاب دوباره مورد تبعیض آشکار جنسیتی قرار گرفتیم

عکس: ارسالی به رسانه رخشانه

رخشانه:  پس از آن‌که روز گذشته، طالبان به دانش‌آموزان دختر دوره‌های لیسه و متوسطه اجازه‌ی حضور به مکتب را ندادند، شماری از زنان در یک حرکت اعتراضی می‌گویند دوباره به بهانه‌ی دین و حجاب مورد تبعیض آشکار جنسیتی قرار گرفته‌اند.

این زنان تحت عنوان «جنبش زنان عدالت‌خواه افغانستان» برای حقوق‌شان دادخواهی می‌کنند، امروز (پنجشنبه، 4 حمل) بر فراز کوهی در کابل برآمده برای بازگشایی مکاتب دخترانه و حقوق اجتماعی ــ سیاسی زنان، شعار دادند.

در ویدیویی که از حرکت اعتراضی این زنان به رسانه‌ی رخشانه فرستاده شده، آن‌ها با شعار دست‌جمعی می‌گویند: «طالبان دشمن تحصیل و تعلیم‌ اند. بگذارید دختران درس بخوانند. طالبان از زنان آگاه می‌ترسند. ما حکومت تک جنسیتی را نمی‌پذیریم.»

این زنان معترض قطع‌نامه‌ حرکت اعتراضی خود را به رسانه رخشانه فرستاده و در آن آمده است: «بار دیگر ما بانوان افغانستان مورد تبعیض آشکار جنسیتی به بهانه دین و حجاب قرار گرفتیم. اکنون گروه طالبان دروازه‌های مکاتب را به روی دختران بستند، اعتراض‌ها را سرکوب کردند، زنان را زندانی کردند، کشتند و مورد ده‌ها خشونت دیگر قرار داده‌اند.»

در بخش دیگر این قطع‌نامه آمده است: «تحصیل، کار و آزادی، حقوق مسلم ما است و به طالبان صدا می‌کنیم [که] شما نمی‌توانید حقوق ما را به گروگان بگیرید.»

این مطالب هم توصیه می‌شود:

زنان معترض مقابل سفارت افغانستان در تهران به بازداشت زنان هرات اعتراض کردند

زنان معترض: بازداشت زنان در هرات ادامه سیاست باج‌گیری طالبان از جامعه جهانی است

طالبان روز گذشته، اعلام کردند که تا اطلاع بعدی، دختران دوره‌های متوسطه و لیسه نمی‌توانند به مکاتب‌شان حضور یابند.

اداره‌ی طالبان گفته زمانی که طرح لباس دختران مکتب مطابق «رسم و رواج افغانی» تکمیل شد، آن زمان می‌توانند در مکتب حاضر شوند.

در ماه اسد سال گذشته که طالبان قدرت را به دست گرفتند، حدود یک ماه بعد از آن، تنها به پسران اجازه‌ی حضور به مکتب را دادند ولی به دختران اجازه‌ی حضور در صنف‌های ندادند.

زنان در کابل و ولایت‌های دیگر در اعتراض به این سیاست‌های طالبان در قبال زنان دست به اعتراضات گسترده‌ای زدند؛ اما با سرکوب و دست‌گیری مواجه شدند.

پس از بازداشت‌های مکرر فعالان حقوق زن از سوی طالبان، دیگر زنان نتوانسته‌اند در خیابان‌ها اعتراضات خود را انجام دهند؛ به همین دلیل شماری از زنان معترض، امروز بر فرازی کوهی در کابل اعتراض خود را انجام داده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری