رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • عکس
  • پرونده
  • روایت
  • دادخواهی
  • آموزش
  • گفت‌و‎گو
  • درباره خشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
  • English
مطلبی یافت نشد
مشاهده همه نتایج
Help Our Work DONATE
رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • عکس
  • پرونده
  • روایت
  • دادخواهی
  • آموزش
  • گفت‌و‎گو
  • درباره خشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
  • English
مطلبی یافت نشد
مشاهده همه نتایج
رسانه رخشانه
Help Our Work
DONATE

یک مکتب دولتی در مزار شریف از خانواده‌ها خواسته است که دختران‌شان را مکتب نفرستند

۱ میزان ۱۴۰۱
مکاتب دولتی و خصوصی به‌روی دختران دوره‌های متوسط و لیسه مسدود می‌ماند

رخشانه: منبعی در شهر مزار شریف به رسانه رخشانه می‌گوید که یک مکتب دولتی در این شهر، طی جلسه‌ای از خانواده‌ها خواسته است تا از رفتن دختران‌شان به مکتب جلوگیری کنند.

منبع گفت که این مکتب متوسطه به‌نام مامور عبدالله شهید است که در قسمت اول پروژه خالد ابن ولید موقعیت دارد و در آن دختران و پسران در دو وقت جداگانه تا صنف نهم درس می‌خوانند.

به گفته منبع، مدیر بخش دخترانه این مکتب، روز چهارشنبه، ۲۳ سنبله، جلسه‌ای را با حضور مادران دانش‌آموزان دختر صنف‌های هفتم تا نهم در سالنی در این مکتب برگزار کرده و دروازه را هم بسته بودند تا کسان دیگری داخل جلسه نشوند.

منبع افزود، مدیر مکتب به مادران دانش‌آموزان تاکید کرد که به هر طریق ممکن مانع رفتن دختران‌شان به مکتب شوند و باید این مساله بیرون از دروازه‌ی مکتب درز نکند و موضوع رسانه‌ای نشود.

به نقل از منبع از جریان جلسه، مدیر مکتب گفت که در شرایط فعلی، نشود که در مسیر راه کسی برای دختران مزاحمت کند و باعث نام‌بدی شاگردان شود. از طرفی هم در دیگر ولایات دختران بالاتر از صنف ششم مکتب نمی‌روند و قرار است با این روش که مادران، متوجه دختران خود باشند و مانع مکتب رفتن آن‌ها شوند، در شهر مزار شریف نیز مکاتب دخترانه تعطیل شود.

شهر مزار شریف، از جمله محدود جاهایی است که تا هنوز دختران تا صنف دوازدهم می‌توانند مکتب بروند. منبع می‌گوید پس از آن جلسه‌ی اختصاصی که مدیر مکتب مامور عبدالله شهید با مادران دانش‌آموز دختر گرفته بود، هنوزهم دانش‌آموزان مکتب می‌روند و ظاهرا خانواده‌ها این درخواست را قبول نکرده‌اند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

یک زن ۳۰ساله در بلخ توسط شوهرش به ضرب چاقو به قتل رسید

منابع: طالبان یک زن را در برابر چشمان اعضای خانواده‌اش تیرباران کردند

منبع بیان داشت که مدیر مکتب از مادران دختران دانش‌آموز مشورت خواست و گفت: «ممکن چندماه بعد این موضوع رسانه‌ای و رسمی شود، این را برای شما خبر دادم و این‌که باید با آن چه کاری بکنیم؟»

علاوه بر آن، به نقل از منبع، مدیر مکتب به مادران دانش‌آموزان گفته اگر مانع مکتب رفتن دختران‌شان نشوند، در امتحان سالانه اکثریت مطلق این دختران ناکام گذاشته می‌شود و تعداد اندکی کامیاب خواهند شد که در این صورت به دلیل پوره نبودن نصاب، صنف تشکیل نمی‌شود و مکتب تعطیل می‌شود.

سال گذشته، طالبان به تاریخ ۲۴ اسد قدرت را به دست گرفتند و به تاریخ ۲۷ سنبله، ممنوعیت آموزش دختران را اعلام کردند.

ممنوعیت آموزش دختران از سوی طالبان با واکنش‌های گسترده‌ی داخلی و خارجی مواجه شد که طالبان را واداشت تا وعده‌ی گشایش مکتب در سال جدید تعلیمی بدهند؛ اما با آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۱، وزارت معارف رژیم طالبان اعلام کرد که به دلیل مساعد نبودن زمینه‌ی شرعی و فرهنگی، دختران بالاتر از صنف ششم نمی‌توانند مکتب بروند.

به تاریخ ۲۰ سنبله، نورالله منیر، سرپرست پیشین وزارت معارف طالبان در ولایت ارزگان در جمع مردم گفته بود که مردم نمی‌خواهند دختران‌شان به مکتب بروند.

پیش از این، شبکه افغانستان انترنشنال از قول منبع آگاه از کابینه طالبان گزارش داده بود که به شمول ملاهبت‌الله رهبر طالبان و ملاحسن آخندزاده، رییس‌الوزرای این گروه، پنج مقام طالبان مخالف آموزش دختران هستند.

برچسب ها: شهر مزار شریفممنوعیت آموزش دخترانولایت بلخ
به اشتراک گزاریتوییتچسباندن

مطالب مرتبط

عفو بین‌الملل بار دیگر خواستار رهایی فوری زنان معترض از زندان طالبان شد

۱۶ قوس ۱۴۰۲
عفو بین‌الملل بار دیگر خواستار رهایی فوری زنان معترض از زندان طالبان شد

در ادامه‌ی بلاتکلیفی چهار زن معترض در زندان‌های طالبان، سازمان عفو بین‌الملل یک بار دیگر خواستار رهایی فوری و بدون...

بیشتر بخوانید

زنان معترض به سازمان ملل: اعتبار حقوق‌ بشر را با حمایت از طالبان از بین نبرید

۱۶ قوس ۱۴۰۲
زنان معترض به سازمان ملل: اعتبار حقوق‌ بشر را با حمایت از طالبان از بین نبرید

شماری از زنان معترض در نامه‌ای به سازمان ملل متحد نوشته‌اند که اعتبار کنوانسیون‌های شورای حقوق‌بشر را با چشم‌پوشی از...

بیشتر بخوانید

انفجار بمب دستی در سر پل جان یک کودک را گرفت

۱۵ قوس ۱۴۰۲
انفجار بمب دستی در سر پل جان یک کودک را گرفت

اداره‌ی محلی طالبان در ولایت سر پل می‌گوید که در پی انفجار بمب دستی در این ولایت یک کودک جان...

بیشتر بخوانید

سیاست‌های اشتباه آموزشی طالبان، آموزش پسران را نیز به خطر می‌اندازد

۱۵ قوس ۱۴۰۲
سیاست‌های اشتباه آموزشی طالبان، آموزش پسران را نیز به خطر می‌اندازد

دیدبان حقوق بشر گفته است که سیاست‌های اشتباه طالبان در عرصه‌ی آموزش و تغییرات واپس‌گرای برنامه درسی در افغانستان به...

بیشتر بخوانید

جواب دهید لغو جواب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
Copyright © 2021 Rukhshana
مطلبی یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • عکس
  • پرونده
  • روایت
  • دادخواهی
  • آموزش
  • گفت‌و‎گو
  • درباره خشانه
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
  • English

بازنشر مطالب رسانه رخشانه، تنها با ذکر کامل منبع مجاز است.