ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در راستای حقوق بشر در مورد افغانستان، سیاستهای طالبان در برابر زنان را «ظالمانه و زنستیزانه» خوانده و گفته که این گروه باید سیاست خود را تغییر دهند.
رخشانه: آقای بنت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که امروز(دوشنبه، ۲۰ سنبله) در مورد وضعیت حقوق بشری افغانستان برگزار شده بود گفت که زنان و دختران افغانستان با بحران حقوق بشری دستوپنجه نرم میکنند.
آقای بنت افزوده است که زنان افغانستان با رژیمی سر و کار دارند که حقوق بشری مردم افغانستان را بهصورت گسترده نقض کرده و زندگی و فرصتهای زنان و دختران را نادیده گرفتهاند.
او گفته است که اعتماد زنان و دختران افغانستان نسبت به جامعهی جهانی در سطح بسیار پایینی قرار دارد و زنان احساس میکنند که جهان به آنها خیانت کرده است.
او با اشاره به اعتصاب غذایی شماری از فعالان حقوق زن از جمله تمنا پریانی و همراهانش در شهر کلن آلمان گفته است که زنان و دختران افغانستان خواستار اقدام ملموس در برابر اقدامات ضد بشری طالبان علیه مردم به ویژه زنان هستند.
او گفته است که برخی از فعالان مدنی و حقوق زن افغانستان در کشورهای اروپای اعتصاب غذایی را آغاز کردهاند و خواستار بهرسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی توسط طالبان در کشور هستند.
او افزوده است که با تمنا پریانی در تماس است و برایش وعده داده است که خواستههای او و زنان افغانستان را در این نشست به اشتراک خواهد گذاشت.
او همچنان تاکید کرده که طالبان در افغانستان حقوق زنان و دختران را به طور «سیستماتیک» نقض و محدود کرده است.
گزارشگر ویژه همچنان در بخشی از سخنان خود در این نشست، رژیم طالبان را «تکقومی و مردانه» خوانده و آن را مورد انتقاد قرار داده و گفته که اکثریت اعضای کابینهی رژیم این گروه را مردان قوم پشتون تشکیل میدهند.
او در ادامه گفته که گروه طالبان در مورد مشارکت سایر اقوام افغانستان در بدنهی ساختار سیاسی کشور، ناشنوا هستند.
نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر درحالی برگزار میشود که زنان و دختران افغانستان از تمامی حقوق اولیه و اساسی خود محروم هستند.
در همین حال، شماری از فعالان مدنی و حقوق زن در کشورهای مختلف از جمله، آلمان، ناروی و پاکستان دست به اعتصاب غذایی زده و خواستار به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدهاند.