ملانی جولی، وزیر امور خارجهی دولت کانادا اعلام کرده است که زنان و دختران در افغانستان از زمان تسلط طالبان به سکوت وادار شدهاند.
رخشانه: خانم جولی این اظهارات را امروز(پنجشنبه، ۵ میزان) در صفحهی ایکس خود مطرح کرده است.
به گفتهی خانم جولی، گروه طالبان به طور مداوم قوانین بینالمللی را در افغانستان نقض کردهاند.
وزیر خارجهی دولت کانادا تاکید کرده است تا زمانی که عدالت برای زنان و دختران برقرار نشود و آنان به آزادی نرسند، آرام نخواهد بود.
خانم جولی در ادامه افزوده است که کشورش از حقوق و آزادیهای زنان و دختران افغانستان قاطعانه حمایت میکند.
این درحالی است که آلمان، استرالیا، کانادا و هالند روز گذشته در پیشنویس اعلامیهای با استناد به «کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان»، که افغانستان نیز از امضاکنندگان آن است، از طالبان خواستهاند که نقض حقوق زنان را فوراً متوقف کنند.
این کشورها هشدار دادهاند که اگر طالبان در یک بازهی زمانی مناسب به این خواسته عمل نکند، ابتدا یک داوری حقوقی آغاز و در نهایت موضوع به دادگاه بینالمللی لاهه ارجاع خواهد شد.
در اعلامیه آمده است: «زنان و دختران افغانستان باید به تمامی حقوق بشری خود دسترسی کامل داشته باشند».
انالنا بئربوک، وزیر خارجهی آلمان هم گفته بود که در حاشیهی نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویارک با همتایان خود از استرالیا و کانادا و وزیر خارجهی هالند در مورد اقدامات طالبان و نقض حقوق زنان در افغانستان مشوره خواهد کرد.
از سوی دیگر چند روز پیش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در حاشیهی نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با استقبال از شجاعت زنان افغانستان اعلام کرد که این زنان در برابر تبعیضهای جنسیتی و سرکوبهای طالبان ایستادهاند و خواستار تامین حقوق خود هستند.
او تأکید کرد که افغانستان بدون حضور زنان در عرصههای آموزشی، شغلی و رهبری هرگز نخواهد توانست جایگاه خود را در میان جامعهی جهانی بازیابد.
گوترش افزوده است که سازمان ملل در همبستگی با زنان افغانستان ایستاده است و اجازه نخواهد داد که تبعیض جنسیتی در هیچ جای جهان به امری عادی تبدیل شود.
خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان به نقل از احمدالله فطرت، معاون سخنگوی این گروه در پاسخ به اظهارات آقای گوترش گفته است که متهم کردن «امارت اسلامی[رژیم این گروه]» به نقض حقوق بشر و تبعیض جنسیتی از طرف بعضی کشورها و سازمانها نادرست بوده و این گروه آن را به شدت رد میکند.
فطرت همچنین گفته است که حقوق زنان در افغانستان در مقایسه با گذشته بیشتر تأمین شده و هیچ گونه تبعیضی صورت نمیگیرد.