خانوادههای قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا در غرب کابل خواهان تحقیق و بررسی این حمله از سوی سازمان ملل شدند.
رخشانه: دهها تن از اعضای خانوادههای قربانیان دانشآموزان مکتب سیدالشهد در غرب کابل امروز(یکشنبه، ۲۶ثور) در یک نشست خبری از حکومت افغانستان و نهادهای بینالمللی خواستند که این حمله را به عنوان مصداق« نسلکشی» به رسمت بشناسند.
آنان با خوانش قطعنامه تأکید کردند که جامعه هزاره و اهل تشیع بهگونه هدفمند و مستمر در مکانهای مختلف مورد حمله قرار گرفتهاند.
در قطعنامه آمده است که براساس کنوانسیونهای بینالمللی حمله بر مکتب سیدالشهدا «که در آن بهصورت واضح نظام آموزشی و دختران دانشآموز بهعنوان بیدفاعترین قشر جامعه» هدف قرار داده شدهاند، مصداق نسلکشی و ناقض تمام ارزشهای انسانی و حقوق بشری است.
خانوادههای کشتهشدگان و زخمیان این حمله از جامعهی جهانی، سازمان ملل متحد و سازمانهای مدافع حقوق بشری نیز خواستهاند که این رویداد را با تشکیل یک کمیسیون حقیقتیاب بررسی و عاملان آن را شناسایی کنند.
آنان گفتهاند که حکومت باید بهصورت جدی به خانوادههای شهدا و زخمیها و تمام متضرران حمله بر مکتب سیدالشهدا بهصورت جدی رسیدگی و زمینهی تداوی زخمیهای این رویداد را نیز در داخل و خارج از کشور فراهم کند.
در قطعنامه از وزارت شهدا و معلولین خواسته شده است که کشتهشدگان و معلولان این حمله را در جمع شهدا و معلولان ثبت کند تا از امتیازات ویژه برخوردار شوند.
از سوی هم خانوادههای قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا از دولت افغانستان خواسته است که به کمبودی ۱۹۰ آموزگار در این مکتب و چالشهای دیگر آن بهگونهی فوری رسیدگی کند.
آنان افزودهاند که برای تأمین امنیت مکتب سیدالشهدا پاسگاههای امنیتی ایجاد و از مردم محل در چوکات نیروهای امنیتی به این منظور استفاده شود.
خانوادههای قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا در بخشی از قطعنامه شان تأکید کردهاند که بهمنظور ارجگذاری به خوان قربانیان این حمله، ۱۸ ثور، روز وقوع آن را بهنام «شهدای معارف» در تقویم رسمی کشور درج گردد.
براساس آمارهای منتشر شده در اثر حمله بر مکتب سیدالشهد در برچی، تا کنون ۸۵ دانشآموز جان باخته و در حدود ۲۰۰ تن دیگر زخمی شدند.