فوزیه کوفی، نماینده مردم در مجلس نمایندگان حکومت پیشین که به تازگی جایزهی «دستآوردهای زنان آسیایی» را دریافت کرده، میگوید که در شرایط دشواری که زنان سپری میکنند، دریافت هیچ جایزهای از درد مردم به ویژه زنان کم نمیکند.
رخشانه: این جایزه روز (پنجشنبه، ۱۷ جوزا) هفته گذشته در شهر لندن بریتانیا به خانم کوفی اعطا شده است.
خانم کوفی در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که او از میان ۵۰ تن از نامزدان این مراسم، براساس سابقه کاری و فعالیتهای فعلیاش در راستای تامین حقوق بشر انتخاب شده است.
فوزیه کوفی این جایزه را به «زنان مبارز افغانستان» تقدیم کرده و میگوید: «این جایزه را تقدیم به تمام زنانی که در داخل افغانستان هنوز هم به مبارزه خود ادامه میدهند، میکنم که با شرایط سختتر از ما زندگی و مبارزه میکنند.»
خانم کوفی میافزاید که از دریافت این جایزه احساس جالبی ندارد؛ اما حضور در چنین برنامههایی بهانهای برای بلند کردن صدای زنان در شرایطی است که جامعه جهانی وضعیت آنها را فراموش کرده است.
او افزود: «من با استفاده از هر فرصت درباره وضعیت زندگی زنان و محرومیت از حق کار و آموزش که به مشکل دیرینه مبدل شده صحبت میکنم. اما مشکلات تازهای که بر زندگی زنان علاوه شده؛ مواردی مثل زنانیکه رییس موسسات هستند، مجبور میشوند استعفا کنند چون زن نباید رییس موسسه باشد، زنان در توزیع کمکهای بشر دوستانه دخیل نیستند».
خانم کوفی با نگرانی از وضعیت حقوق بشری کشور میگوید که زیر حاکمیت گروه طالبان، محدودیتها بر حق کار و آموزش زنان به روند نرمال مبدل شده است.
جایزهی «دستآورهای زنان آسیایی» برای تقدیر از فعالیتهای زنان آسیایی در سال ۱۹۹۹ راهاندازی شد.
جوایز « دستآوردهای زنان آسیایی»، همهساله از سوی یک نهاد بریتانیایی بنام « پینکی لیلانی»، از میان ۵۰ زن آسیایی به ۱۲ زن از بخشهای هنر و فرهنگ، خدمات اجتماعی، تکنالوژی، رسانه، ورزش، کارآفرینی و ساینس اهدا میشود.
از این میان فوزیه کوفی در بخش زنان، تغییر اجتماعی و امور بشر دوستانه نامزد شده بود.
خانم کوفی میگوید: «در بخشی که من نامزد بودم، یک زن چینای، موسس موسسهای در بخش صحت روانی در انگلستان جایزه را بدست آورد و من فکر کردم که از ما نشد، اما در اخیر مراسم رییس هیات داروان به روی استیج رفت و کارنامه کاری من را خواند و من مطمئن شدم که این جایزه به من تعلق میگیرد.»
فوزیه کوفی در دو دوره به عنوان نمایندهی مردم بدخشان در مجلس نمایندگان حضور داشته و عضو پیشین هیات مذاکرهکنندهی صلح با گروه طالبان در دوحه بود.
خانم کوفی یکی از هشت سخنران اصلی در نشست امسال مرکز صلح نوبل در اسلو، پایتخت ناروی است.
نشست سالانه صلح نوبل در۵ سپتامبر سال جاری در مرکز صلح نوبل در شهر اسلو برگزار خواهد شد.