فوزیه کوفی، رییس حزب موج تحول میگوید که نشست سالانهی صلح نوبل فرصتی برای بازگو کردن درد زنان و دختران افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان است.
رخشانه: فوزیه کوفی، رییس حزب موج تحول و عضو پیشین مجلس نمایندگان حکومت پیشین افغانستان، امروز(یکشنبه، ۲۳ ثور) در صحبت با خبرنگار رسانهی رخشانه گفته است که با حضور در نشست سالانهی صلح نوبل میخواهد تا مشکلات امروز زنان افغانستان را برای جهانیان بازگو کند.
خانم کوفی میگوید: «این برای من فرصتی است که از مشکلات زنان افغانستان بگویم و دردهای آنها را برجسته کنم».
کوفی افزود که جنگ در غزه و اوکراین و تنشها بین شرق و غرب، بحران حقوق بشری افغانستان را بیشتر از پیش در حاشیه قرار داده و دنیا بدین نظر است که دیگر نمیتواند کار استراتیژیک و بنیادی برای افغانستان انجام دهد.
او میگوید که حضور زنان در صحنههای بینالمللی و سخنرانی آنها در مورد وضعیت مردم بهخصوص زنان افغانستان برای «تغییر ذهن پالیسیسازها و نهادهای بینالمللی» مهم و حیاتی است.
خانم کوفی با نگرانی از وضعیت حقوق بشری کشور میگوید که افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان به یک «زندان بزرگ و مخوف» برای شهروندان بهویژه زنان و دختران مبدل شده است.
به گفتهی وی، زنان افغانستان در حال حاضر با محرومیت از تمامی حقوق خود به انسان درجه دوم تبدیل شدهاند و این شرایط برای زنان هر روز دشوارتر از دیروز میشود.
کوفی ادامه میدهد که از دیدگاه طالبان، زن بودن در افغانستان جرم است، مگر اینکه خودش بیگناهی خود را ثابت کند.
فوزیه کوفی در دو دوره به عنوان نمایندهی مردم بدخشان در مجلس نمایندگان حضور داشته و عضو پیشین هیات مذاکرهکنندهی صلح با گروه طالبان در دوحه بود.
خانم کوفی یکی از هشت سخنران اصلی در نشست امسال مرکز صلح نوبل در اسلو، پایتخت ناروی است.
براساس اعلام مرکز صلح نوبل، این نهاد ز طریق نشست سالانه برندهگان این جایزه، کارشناسان، تصمیمگیران و فعالان را گرد هم میآورد تا در مورد چالشها و بررسی راهحلها گفتوگو کنند و عقبگردهای خطرناک حقوق زنان در سراسر جهان را برجسته کند.