کشورهای عضو جی هفت (G+7) در یک اعلامیهی مشترک، تصمیم طالبان برای ممنوعیت آموزش زنان و دختران در انستیتوتهای طبی را به شدت محکوم کردهاند.
رخشانه: فرستادگان و نمایندگان ویژه کانادا، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، ناروی، جمهوری کوریای جنوبی، سوئیس، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده امروز (جمعه، ۳۰ قوس) در یک اعلامیهی مشترک، پس از نشستشان که چهار روز پیش در جینوا برگزار شد، این تصمیم طالبان را محکوم کردند.
آنها تاکید کردند که این ممنوعیت پیامدهای ویرانگری برای سیستم بهداشت افغانستان و سلامت عمومی جامعه، بهویژه برای مادران و کودکان، خواهد داشت. در این بیانیه، طالبان به دلیل صدور بیش از ۸۰ فرمان سرکوبگر علیه زنان، از جمله حذف آنها از آموزش و فعالیتهای اقتصادی، به شدت مورد انتقاد قرار گرفتهاند. کشورهای عضو جی هفت خواستار لغو فوری این تصمیمات شدند.
در اعلامیه آمده است: «این تصمیمات پیامدهای ویرانگری برای همه مردم افغانستان، بهویژه مادران و نوزادان – چه متولدشده و چه متولدنشده – خواهد داشت و سیستم صحی شکننده این کشور را بیشتر به بحران میکشاند. این ممنوعیتها که بر اساس قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان در آگست ۲۰۲۴ وضع شدهاند، به بیش از ۸۰ فرمان سرکوبگر و تبعیضآمیز افزوده میشوند که هدفشان حذف زنان و دختران افغان از آموزش، زندگی عمومی و اقتصادی است. فرستادگان خواستار لغو فوری این سیاستها و اقدامات غیرقابلقبول هستند».
نمایندگان همچنین نگرانی خود را از حملات تروریستی اخیر و تهدیدات مداوم داعش خراسان (ISIS-K) در افغانستان ابراز کرده و از طالبان خواستند اقدامات جدیتری برای مقابله با این تهدیدات، مطابق با قطعنامه ۲۵۹۳ شورای امنیت سازمان ملل، انجام دهند.
در اعلامیه تاکید شده است که ثبات بلندمدت افغانستان نیازمند گفتگوی ملی فراگیر و ایجاد یک نظام سیاسی نماینده و پاسخگو است. همچنین بر اهمیت ادامه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان، بهویژه گروههای آسیبپذیر از جمله زنان، کودکان و اقلیتهای قومی و مذهبی، تاکید شده است.
فرستادگان و نمایندگان این کشورها بر ادامه تلاشها برای یافتن راهحلهای پایدار برای بحران افغانستان تأکید کردند. آنها همچنین بر حمایت از افراد آسیبپذیر، بهویژه زنان، خانوادههای تحت سرپرستی زنان، کودکان، و گروههای اقلیت قومی و مذهبی تاکید نمودند.