آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد میگوید که برای کاهش سطح گرسنگی و ناامنی غذایی، برابری جنسیتی یک ضرورت است.
رخشانه: دبیر کل سازمان ملل متحد امروز(شنبه، ۱۳ جوزا) در توییتی به این موضوع پرداخته و گفته است: «وقتی زنان و دختران از دسترسی به منابع تصمیمگیری، کار و آموزش محروم باشند، نتیجهی آن افزایش ناامنی غذایی نه تنها برای خود، بلکه برای خانواده و جوامع شان است.»
گرچه آقای گوترش به وضعیت زنان و دختران افغانستان هیچ اشارهای نکرده؛ اما تاکید کرده است که اگر بخواهیم گرسنگی را به صفر برسانیم، برابری جنسیتی یک ضرورت است.
آقای گوترش درحالی از برابری جنسیتی صحبت میکند که زنان و دختران افغانستان پس از تسلط طالبان در افغانستان، از تمامی حقوق اولیه و انسانی خود از جمله حق کار و آموزش محروم شدهاند.
طالبان طی مدت نزدیک به دو سال حاکمیت خود بر افغانستان، نزدیک به چهل فرمان نقضکنندهی حقوق زنان و دختران را صادر کردهاند.
زنان و دختران نیز در واکنش به این محدودیتها، به اعتراضات مسالمتآمیز دست زدند؛ اما از سوی نیروهای طالبان به شدت سرکوب شده و شماری از آنها نیز توسط نیروهای این گروه لتوکوب، بازداشت، شکنجه و زندانی شدهاند.
در آخرین مورد از اقدامات طالبان علیه حقوق زنان، این گروه تمامی مراکز آموزشی در شهر کابل را بهروی زنان و دختران بالاتر از سن ۱۴ سال مسدود کردهاند.
از سویی هم، ممنوعیت کار و آموزش زنان و دختران از سوی طالبان با واکنشهای جهانی مواجه شده؛ اما طالبان همواره ادعا کردهاند که حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تامین شده است.
چندی پیش نیز گراسا ماشل، فعال حقوق زن و همسر نلسون ماندلا، رهبر مقاومت در برابر آپارتاید نژادی در افریقای جنوبی سرکوب زنان افغانستان از سوی طالبان را آپارتاید جنسیتی خوانده بود.
گارسا ماشل گفته بود که جهان باید با همان عزمی که در برابر حکومت نژادپرستانهی سفیدپوستان در آفریقای جنوبی اقدام کرد، با سرکوب زنان در افغانستان نیز مبارزه کند.