شماری زیادی از شهروندان از پیروزی ذکیه خدادادی، ورزشکار پاراتکواندوی اهل افغانستان و عضو تیم پناهندگان، در مسابقات پارالمپیک پاریس به شکل گسترده استقبال کردند.
رخشانه: کمیته بازیهای پارالمپیک، با نشر گزارشی در مورد ذکیه گفته است که ذکیه خدادادی با کسب مدال برنز در تکواندو اولین مدال پارالمپیک تیم پناهندگان را به دست آورد.
این نهاد موفقیت او را «تاریخی» توصیف کرده و گفته که او اولین ورزشکار تیم پارالمپیک پناهندگان است که مدال کسب کرد.
خانم خدادادی روز گذشته (پنجشنبه، ۸ سنبله) در رقابتهای پارالمپیک پاریس در برابر حریفانی از کشورهای کوبا، ازبیکستان و ترکیه قرار گرفت؛ حریف کوبایی خود را با نتیجهی ۲۱ بر ۱۱ شکست داد و چهار بر سه مغلوب حریف ازبیکستانی شد.
او حریف دیگرش از ترکیه را با نتیجهی یک بر نُه از پیش رو برداشت و به فینال رقابتها برای کسب مدال برنز راه یافت.
ذکیه خدادادی برای کسب مدال برنز باید به مصاف حریفی از کشور مراکش میرفت، اما حریف او به دلیل آسیب دیدگی حاضر به مسابقه نشد و او موفق به کسب اولین مدال پارالمپیک شد.
این اولین مدال او در رقابتهای پارالمپیک و اولین مدال تیم پناهندگان است.
ذکیه خدادادی پس از تسلط طالبان بر افغانستان به فرانسه پناهنده شد و اکنون در آن کشور همراه با خانوادهاش زندگی میکند.
او در سال ۲۰۲۳ قهرمان پاراتکواندوی اروپا شده بود.
برخی از نهادهای بینالمللی و شماری زیادی از شهروندان افغانستان در شبکههای اجتماعی، برنده شدن ذکیه خدادادی را در این مسابقات، تاریخی عنوان کرده و گفتهاند در شرایطی که طالبان میلیونها زن و دختر را از ابتداییترین حقوقشان محروم کردهاند، ذکیه «افتخار» خلق کرده است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با ابراز تبریکی به ذکیه خدادادی، این دستاورد را «نشاندهندهی قدرت باورنکردنی ورزش در تغییر زندگی» توصیف کرد.
در همینحال فلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان نیز در صفحهی ایکس خود پیروزی خدادادی را «هیجانانگیز» خواند و گفت: «چنین پیامی، حامل امید و قدرتی برای میلیونها زن پناهنده است.»
سازمان دیدبان حقوق بشر پیروزی او را برای زنان افغانستان، تاریخی توصیف کرده و گفته که پیروزی خدادادی چند روز پس از آن صورت گرفت که طالبان قانون جدیدی علیه زنان منتشر کرد.
ثریا دلیل، وزیر پیشین صحت عامه کشور، با نشر عکس ذکیه خدادادی در پلتفرم ایکس گفته است که پیروزی ذکیه خدادادی نمونهای از استقامت، شجاعت و ظرفیت بانوان افغانستان است.
شاهگل رضایی، عضو پیشین پارلمان کشور در ایکس نوشته است که ذکیه خدادادی «دختر پر افتخاری که در غربت و آوارگی برای مردم و وطن نداشتهاش افتخار آفرید.»
طالبان ورزش زنان را ممنوع کرده است و چندی پیش در واکنش به حضور تیم دختران ورزشکار در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس گفته بودند که این زنان ورزشکار از افغانستان نمایندگی نمیکنند.