رخشانه: سخنگوی طالبان میگوید امید وار است در سال آینده تمامی مکاتب در سرتاسر کشور برای دختران و پسران باز شود.
ذبیحالله مجاهد در مصاحبه با آسوشیتیدپرس که در باره شروع مکاتب صحبت کرده، گفته است که دختران و پسران باید از هم جدا باشند؛ اما تنها جدایی صنفهای درسی کافی نیست. در مناطق پرجمعیت، لازم است تا ساختمانهای مکاتب دخترانه و پسرانه هم جدا باشد.
این مصاحبه که روز گذشته (شنبه، ۲۵ جدی) منتشر شده در آن از قول مجاهد آمده است که در قسمت آموزش دختران و پسران «مساله ظرفیت» هم مطرح است.
او گفته است که بزرگترین مانع، نبود خوابگاه برای دختران دانشآموز است که وقتی مکتب میروند در آنجا بودوباش کنند.
او گفته است دولت طالبان تلاش دارد تا این مشکل را حل سازد.
مجاهد در حالی از نبود خوابگاه برای دختران دانشآموز حرف به میان آورده که در گذشته نیز برای دختران دانشآموز نیازی به خوابگاه دیده نمیشد؛ چون تمامی دانشآموزان در محل زندگی خود به مکتب میرفتند. اما در دانشگاهها که دختران از مناطق دوردست به مراکز شهرها میآیند، خوابگاههای دخترانه وجود داشته است.
طالبان که در اواخر ماه اسد قدرت را به دست گرفتند، به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه ندادند به مکتب بروند. تنها مکاتب پسرانه بدون مانع به روی دانشآموزان باز بود.
بر اساس گزارش آسوشیتید پرس، دستور ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در تمامی ولایتها تطبیق نشده است. از مجموع ۳۴ ولایت فقط در ۱۰ ولایت دختران نتواستهاند به مکتب بروند.
طالبان با وضع محدودیتها و سیاستهای سختگیرانه در قبال کار و آموزش زنان و دختران، تا هنوز حکومتش از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. کشورهای جهان از جمله ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی گفتهاند تا زمانی که طالبان رویکرد خود را در قبال کار و آموزش زنان و دختران تغییر ندهند، حکومتش را به رسمیت نمیشناسند.
طالبان در دور اول حکومت خود در دههی ۷۰ خورشیدی نیز عین سیاست را داشتند و مکاتب دخترانه را مسدود کرده بودند.