رسانه رخشانه
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری
English
پشتو
حمایت
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
رسانه رخشانه
حمایت

در سه روز گذشته شش مورد خشونت، شکنجه و بازداشت خبرنگاران از سوی طالبان صورت گرفته است

۷ جوزا ۱۴۰۱
یوناما: برای حفاظت از زنانی که در رسانه‌ها کار می‌کنند اقدامات ویژه ضرورت است

منبع: UN

رخشانه‌:‌ یک منبع در یکی از نهادهای حمایت از خبرنگاران در افغانستان می‌گوید که حداقل در سه روز گذشته، شش مورد خشونت شدید علیه خبرنگاران از سوی طالبان صورت گرفته است.

‌ این منبع که به دلیل حساسیت‌های امنیتی نخواست نامی از خود و نهادی که در آن مسوولیت دارد در خبر ذکر شود به رسانه‌ی رخشانه گفت که در دو روز گذشته شش خبرنگار در افغانستان از سوی طالبان بازداشت، شکنجه و ناپدید شده‌اند.

او افزود که علی اکبرخیرخواه، خبرنگار روزنامه صبح کابل، میرزا حسنی، صاحب امتیاز رادیو آفتاب از چند به این سو ناپدید هستند.

به گفته منبع، روز گذشته (جمعه، ۶جوزا) سه خبرنگار محلی در ولایت فاریاب از سوی ریاست دادستانی استیناف طالبان در این ولایت بازداشت شده و چند ساعت در توقیف بودند و دوباره با ضمانت از بند رها شده‌اند؛‌ اما این خبرنگاران تحت تعقیب قرار دارند. منبع از افشای هویت این خبرنگاران خودداری کرد.

افزون بر این یک منبع محلی دیگر از ولایت فاریاب که نیز به دلیل نگرانی از امنیتش، نخواست نامش در خبر ذکر شود، به رسانه‌ی رخشانه گفت که گروه طالبان در فاریاب، یک زن خبرنگار را  به اسم «بصیره مصمم» نیز بازداشت کرده و بعد از چند ساعت توقیف با ضمانت رها کرده‌اند.

این مطالب هم توصیه می‌شود:

طالبان در دایکندی آمر مکتب دخترانه را به‌جرم همراه‌داشتن تلفن هوشمند بازداشت کردند

عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا باید برنامه‌های اخراج پناهجویان افغانستان را متوقف کند

از سوی دیگر، منبعی از یکی از نهادهای حمایت از خبرنگاران افزود که دو روز پیش  قدرت الله کاکر، مجری پیشین برنامه‌های فرهنگی تلویزیون خصوصی «آریانا» پس از گذاشتن یک پُست در صفحه‌ی فیسبوک‌اش از سوی نیروهای طالبان از خانه‌اش در ناحیه هشتم شهر کابل  بازداشت شده و مورد شکنجه قرار گرفته است. رسانه‌ی رخشانه موفق نشد تا به محتوای پُست فیسبوکی آقای کاکر، دسترسی پیدا کند.

به گفته منبع، آقای کاکر در حالت کُما به سر می‌برد و در یکی از شفاخانه‌های خصوصی در کابل بستری است و وضعیت صحی او  وخیم گزارش شده است.

این منبع به نقل از اعضای خانواده آقای کاکر می‌گوید که طالبان او را به اتهام همکاری با جبهه مقاومت بازداشت کرده در حالی که او یک خبرنگار است و پس از سقوط نظام قبلی کارش را از دست داده است.

در همین حال، دیده‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) با نشر اعلامیه گفته است که وسایل دفتر یک خبرگزاری در کابل از سوی افراد ناشناس دزدی شده است.

در اعلامیه به نقل از مسوول خبرگزاری افغان‌نیوز  آمده است: «شب گذشته دو فرد ناشناس وارد خبرگزاری افغان نیوز شده و دروازه‌های دفتر آن را شکسته‌اند و تمام وسایل خبرگزاری را به شمول  یک پایه کمره، دستگاه وای فای و پنج پایه کمپیوتر لبتاب که مواد رسانه‌یی نیز در داخل آن بود با خود برده‌اند.»

نی  از وزارت امور داخله طالبان خواسته است تا قضیه‌های خشونت علیه خبرنگاران و دزدی وسایل خبرگزاری آفتاب  را جدی دنبال نماید.

گروه طالبان پس از به قدرت رسیدن در افغانستان محدودیت‌های شدیدی علیه رسانه‌ها در این کشور وضع کرده‌ است.

از ماه اسد سال گذشته تاکنون، تعداد زیادی از خبرنگاران، مسوولان رسانه‌های آزاد از سوی استخبارات و وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه، بازداشت، شکنجه و زندانی شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • درباره رخشانه
  • هیات امناء
  • اصول و خطوط کاری
  • تماس با ما
FR Fundraising Badge HR

Registered Charity No 1208006 and Registered Company No 14120163 - Registered in England & Wales - Registered office address: 1 The Sanctuary, London SW1P 3JT

Copyright © 2024 Rukhshana

پشتو English
نتایجی یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج جستجو
  • خبر
  • گزارش
  • تحلیل و ترجمه
  • پرونده
  • روایت
  • گفت‌و‎گو
  • ستون‌ها
    • عکس
    • دادخواهی
    • آموزش
  • درباره
    • هیات امناء
    • اصول و خطوط کاری