اتحادیهی زنان متحد ایتالیا در بیستوپنجمین سالروز تاسیس خود، تندیس رناتا فونته را به هدف تشویق و حمایت از زنان و دختران افغانستان به چهار زن افغانستانی اهدا کرد.
رخشانه: تندیس رناتا فونته(Renata Fonte) روز دوشنبه(۸ جوزا) از سوی نهاد دون اینسیم(Donne Insieme) یا زنان متحد ایتالیا، طی محفلی در شهر«لچه» این کشور به صدیقه مشتاق، بتول حیدری، نساء محمدی و راضیه احسانی، فعالان حقوق زن افغانستانی اهدا شده است.
گفتنی است که این جایزه با هدف ترویج قانون منع خشونت به افرادی داده میشود که در زمینهی مبارزه با خشونت، برابری جنسیتی و آزادی بیان فعالیت میکنند.
صدیقه مشتاق، فعال حقوق زن در صحبت با خبرنگار رسانهی رخشانه میگوید که این تندیس در بیستوپنجمین سالروز تاسیس اتحادیهی«دون اینسیم» یا زنان متحد در مقر فرماندهی شهر لچه، با حضور مقامات محلی و شخصیتهای برجستهی ایتالیایی به آنها اهدا شده است.
خانم مشتاق میگوید که اتحادیهی زنان متحد ایتالیا از افرادی که در معرض خشونت هستند و یا قربانی خشونتها شدهاند، حمایت کرده و چه در ایتالیا و چه کشورهای دیگر از آنها تقدیر میکند.
خانم مشتاق میگوید که تعلق گرفتن این تندیس به زنان افغانستان نتیجهی مبارزات تمامی زنان و دختران در برابر خشونتهای نیروهای طالبان بوده و این درواقع تقدیر و حمایت از آنها در برابر خشونتهاییکه درحال حاضر در کشور جریان دارد، میباشد.
به گفتهی مشتاق، این بدین معنا است که مبارزات زنان و دختران افغانستان برای دسترسی به حقوقشان بینتیجه نبوده و فراموش نشده و نخواهد شد.
مشتاق میگوید که با گرفتن این تندیس احساس مسوولیت بیشتری در قبال زنان و دختران افغانستان دارد. او میگوید: «از دل و جان تلاش میکنم که از زنان و دختران افغانستانی که تحت ستم طالبان قرار دارند، حمایت کرده و از هیچ کمک و حمایتی از آنها دریغ نکنم.»
او میافزاید: «این تندیس در واقع متعلق به تمامی زنان و دختران افغانستان است که با افتخار ما آن را دریافت کردیم و این حسی است از جنس غرور و افتخار که غیر قابل توصیف است.»
خانم مشتاق میگوید، باعث افتخار است که به عنوان یک زن افغانستانی برندهی این جایزه شدهام و امیدوارکننده است که کشورها به مبارزات زنان و دختران افغانستان توجه دارند و جای خوشحالی است که از کسانیکه برای حق و حقوقشان مبارزه میکنند، تقدیر میشود.
خانم مشتاق میافزاید که زنان و دختران افغانستان شجاعترین، توانمندترین، جسورترین و با ارادهترین زنان دنیا هستند.
به باور خانم مشتاق، زنان و دختران افغانستان طی بیست سال حکومت پیشین در تمامی عرصهها از جمله اجتماع، اقتصاد و سیاست رشد چشمگیری داشتند؛ اما با تسلط دوبارهی طالبان در کشور، به یکبارگی تمامی حق و حقوق خود را از دست داده و از جامعه رانده شدهاند.
مشتاق میگوید که این باعث افتخار است که زنان و دختران افغانستان تنها سر دمداران مبارزات مدنی علیه گروه«متحجر» طالبان هستند و همچنان از مواضع خود دفاع میکنند. او به تمامی زنان و دختران افغانستان میگوید: «ما گرچه از شما دور هستیم؛ اما اینجا به هر دری میکوبیم تا صدای شما را فریاد بزنیم و همچنان هر دری را میکوبیم تا برای بدست آوردن حقوق شما راهی پیدا شود.»
او برای تمامی زنان و دختران کشور آرزو میکند که دوباره بتوانند به زندگی آزاد دست پیدا کنند.
او در ادامه تاکید میکند که به عنوان یک زن افغانستانی به تمامی تعهدات خود در برابر تمامی زنان و دختران افغانستان پایبند بوده و سعی میکند در تمامی مجالس بینالمللی از حقوق زنان و دختران کشور دفاع کند.
خانم صدیقه مشتاق در زمان حکومت پیشین عضو هیات رهبری اتاقهای تجارت و صنعت کشور بوده و نزدیک به دو دهه فعالیت در زمینهی حقوق بشر و حقوق زنان را در کارنامهی خود دارد.
رناتا فونته یک زن فعال سیاسی ایتالیایی بود که در سال ۱۹۸۴ میلادی از سوی یک باند مافیایی در نزدیکی خانهاش ترور شد و پس از آن، اتحادیهی زنان متحد ایتالیا او را به عنوان اولین زن قربانی خشونت خود ثبت کرده و همه ساله تندیس مزین به نام او را به افرادی که در زمینهی حقوق بشر و ترویج قانون منع خشونت فعالیت میکنند، اهدا میکند.