کازابا کوروسی، رییس مجمع عمومی سازمان ملل متحد میگوید که ازدواج زودهنگام جایگزین رویای ریاست جمهوری برای زنان و دختران قدرتمند افغانستان شدهاست.
رخشانه: رییس هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز گذشته (پنجشنبه، ۱۹ عقرب) در نشست تصویب قطعنامه در مورد وضعیت افغانستان گفت که زنان و دختران در میان فرمانهای به ظاهر تصادفی طالبان گیر کردهاند.
او افزود که چشمانداز زنان و دختران در افغانستان کاملا نامشخص است و برای قدرتمندترین زنان کشور، «رویای رییس جمهور شدن با واقعیت ازدواج کودکان جایگزین شدهاست.»
کوروسی گفت که در حال حاضر افغانستان تنها کشوری است که دختران از حقوق اولیه و اساسی خود به ویژه حق تعلیم و آموزش محروم اند.
آقای کوروسی افزود که اگر زنان و دختران بدون همراه مرد خود را ترک کنند، دستگیر میشوند. او بار دیگر بر فراخوان خود برای حمایت از حقوق و آزادیهای اساسی مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران تاکید کرد.
کوروسی از طالبان خواست تا امنیت همه مردم افغانستان را بدون در نظر گرفتن جنسیت، قومیت و سیاست به شمول خبرنگاران و اعضای جامعه مدنی به ویژه زنان و ارسال بدون مانع کمکها را تضمین کند.
رییس مجمع عمومی سازمان ملل هشدار داد که دو سوم مردم افغانستان گرسنه اند و تحصیل دختران تابع «فرمانهای تصادفی» طالبان است، در حالی که جنایت و تروریسم بار دیگر با افزایش تولید مواد مخدر در حال رشد است.
کوروسی تاکید کرد: «افغانستان هرگز نباید دوباره به محل پرورش و پناهگاه امن تروریستها تبدیل شود. من از طالبان، مردم افغانستان و اعضای جامعه بینالمللی میخواهم که با نماینده ویژه سازمان ملل در هنگام اجرای مأموریت همکاری کنند».
در همین حال، نصیر احمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد بار دیکر وضعیت حقوق بشری در کشور را نهایت نگران کننده خواند و افزود که وضعیت زنان و دختران در افغانستان نباید نادیده گرفته شود و حقوق آنان نباید مورد سازش قرار بگیرد.
او در ادامه گفت که محرومیت زنان و دختران از حقوق و آزادیهای اساسیشان به شمول حق کار و تحصیل، شدیدا زندگی نصف از جامعه و اقتصاد افغانستان را متاثیر کردهاست.
پس از بررسی مسوده قطعنامه در مورد وضعیت افغانستان، با ۱۱۶ رای موافق و ۱۰ رای ممتنع از جمله بلاروس، بوروندی، چین، جمهوری دموکراتیک خلق کره، اتیوپی، گینه، نیکاراگوئه، پاکستان، روسیه و زیمبابوه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز گذشته به تصویب رسید.
این قطعنامه برای نخستین بار پس از سلطه طالبان بر افغانستان در مجمع عمومی ارائه شد، ضمن تشریح وضعیت جاری بشردوستانه در کشور، حوزه های سیاسی مرتبط با حقوق بشر، امنیت، تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، پناهندگان و وضعیت اجتماعی اقتصادی را مورد توجه قرار می دهد.