دفتر سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمکهای بشردوستانه (اوچا) میگوید که افغانستان یکی از آلودهترین کشورهای جهان با مواد منفجره و ماین است و از سال ۱۹۸۸ تاکنون بیش از ۱۳ میلیون مورد مواد انفجاری پاکسازی شده است.
رخشانه: این نهاد بینالمللی امروز(چهارشنبه، ۱۷عقرب) گفته است که دو سوم افغانستان آلوده به ماینهای انفجاری است.
در گزارش اوچا آمده است که ۳ میلیون نفر در شعاع یک کیلومتری ماینها و بمبهای دستساز و دیگر مواد منفجرناشدهی باقیمانده از زمان جنگ زندگی میکنند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل گفته است که این آلودگی هم قبل از سال ۲۰۰۱ وجود داشته و هم پس از آن. ولایتهای ارزگان، قندوز، هلمند، قندهار، کنر، بادغیس، فاریاب، ننگرهار، غزنی، فراه، میدان وردک، و سمنگان از جملهی مناطقی هستند که شدیداً از آلودگی مواد منفجره متاثر شدهاند.
در بخشی از اطلاعات اوچا آمده است که افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین کمکهای بشردوستانه در راستای پاکسازی مناطق از وجود مواد منفجرناشده در آن صورت گرفته است که این عملیاتها از سال ۱۹۸۸ در این کشور آغاز شده است.
براساس معلومات این نهاد بینالمللی، از آن زمان تاکنون نهادهای کمککننده در افغانستان بیش از ۱۳ میلیون مورد از بقایای مواد منفجرهناشدهی باقیمانده از جنگها را پاکسازی کردهاند.
اوچا با نگرانی از کاهش کمکها در قسمت پاکسازی مناطق از وجود ماینها گفته است که در دو سال گذشته، بودجهی ماینزدایی به نصف کاهش یافته است که منجر به کاهش شدید ۴۰ درصدی نیروی کار میاینروبیها شده است.
اوچا گفته است که هنوز هم بخش وسیعی از زمینها بهشمول مکاتب در افغانستان آلوده به ماینها و مواد منفجر ناشده است که خانوادههای کشاورزان از جمله چوپانها و دامداران در معرض تهدید خطرهای ناشی از انفجارها قرار دارند.
منابع محلی در ولایت لغمان میگویند که دو کودک دختر در ولسوالی علینگار این ولایت بر اثر آتشسوزی جان باختهاند.
بیشتر بخوانید