دو زن فعال حقوق بشر به نمایندگی از زنان معترض افغانستان با اشتراک در کنفرانس تحت عنوان «مجمع بینالمللی زنان، صلح و امنیت» در کشور کوسوو، مدال شجاعت ریاستجمهوری این کشور را دریافت کردند.
رخشانه: مدینه دروازی و عارفه فاطمی، فعالان حقوق بشر و زنان، امروز «دوشنبه، ۲۷ حمل»، مدال شجاعت را از ویوسا عثمانی، رییسجمهور کوسوو دریافت کردند.
در این مجمع شخصیتهای سرشناس بینالمللی از جمله هیلاری کلنتون، وزیر خارجه سابق امریکا، رییسجمهور اسلوانیا، آلبانیا و نمایندگانی کشورهای مختلف جهان بهگونه حضوری و آنلاین شرکت داشتند و اشتراک کنندهها در خصوص امنیت و صلح و انعکاس صدای بازماندگان خشونت جنسی سخنرانی داشتند.
این مجمع امسال با اشتراک بیش از هشتصد نماینده از چهل کشور جهان برگزار شد. سال گذشته مدال شجاعت ریاستجمهوری کوسوو به زنان اوکراین اهدا شده بود.
مدال شجاعت در حالی به فعالان زن افغانستان اهدا میشود که به گفتهی اشتراک کنندهگان این مجمع بینالمللی زنان، گروه طالبان مانع سفر چهار زن معترض به کشور کوسوو شدهاند.
عارفه فاطمی، در صحبت به رسانهی رخشانه گفت: «زنانیکه در افغانستان در لیست بود، طالبان به آنها اجازه پرواز ندادهاند و فعلا تنها چند نفر اینجا حضور داریم».
خانم فاطمی اهدای مدال شجاعت را برای زنان افغانستان امیدی برای حمایت کشورهای جهان از مبارزات زنان و دختران در داخل افغانستان میداند.
او میگوید: «در حالی که افغانستان کم کم به فراموش سپرده شده بود احساس خوشحالی میکنم که چنین مدالی برای زنان افغانستان تعلق گرفت و هر چند زنان در داخل کشور روزهای سختی را سپری میکنند با این وجود میخواهم پایداری داشته باشند و به راه شان ادامه بدهند و ما در کنار هم هستیم و به امید همبستگی بیشتر زنان سراسر دنیا تا بتوانیم برابری و عدالت را برای همه تامین کنیم».
در این مراسم چهار زن، مدینه دروازی، عارفه فاطمی، نادیه و زهرا نادر به عنوان نمایندگان زنان افغانستان حضور داشتند.
مدینه دروازی یکی دیگر از دریافت کنندگان این مدال به رسانهی رخشانه گفت: « ای کاش این مدال را برای یک دستاورد دیگری برای ما میدادند و ای کاش برای این مدال میدادند که زنان و دختران در افغانستان حق زندگی آزادی داشتند».
مدینه در ادامه در مورد منع سفر فعالان زن توسط گروه طالبان گفت که فعالان زن به بهانهی نداشتن « محرم» اجازه پرواز را دریافت نکردهاند.
او افزود : «در افغانستان گروه تروریستی زنستیز حاکم است که ابتدائی ترین حق زنان و دختران افغانستان را از آنها سلب کردهاند. این گروه برای زنانیکه تلخی بند و اسارت این گروه را تجربه میکنند، اجازه خروج را نمیدهند تا در اجلاس بینالمللی حقایق را مطرح نکنند و به بهانهی نداشتن محرم برای این زنان اجازه ندادند که در این جلسه اشتراک کنند.»
به گفتهی یک منبع که نخواست هویتاش در خبر ذکر شود، عادله یادگار، کارمند موسسه زنان برای زنان افغان، مهناز بلوچ، کارمند سازمان بینالمللی مهاجرت، نگینه احمدی، کارمند موسسه فقط برای ظرفیت و دانش و فرشته یعقوبی، کارمند سازمان کمکهای پایدار در افغانستان از جمله زنانی هستند که در این کنفرانس دعوت شده بودند که از طالبان به آنان اجازهی سفر داده نشده است.
تا اکنون گروه طالبان در خصوص جلوگیری از سفر زنان ابراز نظر نکردهاند.
گروه طالبان با بدستآوردن قدرت در افغانستان، محدودیتهای گستردهای در بخشهای مختلف بر حقوق و آزادیهای زنان و دختران وضع کردهاند.
فعالان حقوق زن و زنان معترض در طی بیش از دو و نیم سال گذشته در اعتراض با محدودیتهای گروه طالبان بارها اعتراضهای خیابانی و در مکانهای سربسته را راهاندازی کردهاند.
طالبان در واکنش به اعتراضات زنان دست به بازداشت گسترده زنان معترض به هدف خاموشی صدای اعتراضی آنها در افغانستان زدهاند.