شماری از شهروندان افغانستان در آلمان، در واکنش به گسترش روابط دولت آلمان با طالبان و اقدام وزارت خارجهی این کشور مبنی بر بیاعتبار خواندن خدمات کنسولگریهای افغانستان در شهرهای مونیخ و بن، برنامهی اعتراضی برگزار کردند.
رخشانه: فوزیه وحدت، خبرنگار و فعال حقوق زن و یکی از هماهنگکنندگان این برنامهی اعتراضی در صحبت با خبرنگار رسانهی رخشانه میگوید که این برنامه حوالی ساعت سه امروز «شنبه، ۷ سپتامبر» به وقت محلی آلمان در مقابل وزارت خارجهی این کشور در شهر برلین برگزار شده است.
خانم وحدت با ابراز نگرانی از تسلیمدهی سفارت و کنسولگریهای افغانستان مقیم در آلمان به گروه طالبان هشدار میدهد که با این اقدام وزارت خارجه آلمان، فعالان مدنی و چهرههای شناخته شده با خطر مواجه خواهند شد.
او میگوید: «در این برنامه، سخنرانها نگرانی خود را نسبت به تسلیمدهی سفارت افغانستان به گروه تروریستی طالبان مطرح کرده که این اقدام علاوه بر اینکه زمینهی بهرسمیتشناسی این گروه را فراهم خواهد ساخت بلکه فعالان مدنی و چهرههای شناخته شدهای که به اینجا [آلمان] آمدهاند را با خطر مواجه میکند. اینها [طالبان] به عنوان جاسوس به این جا [آلمان] میآیند و باعث تقویت تروریزم میشوند.»
خانم وحدت در ادامه افزود که دولت آلمان با تسلیمدهی سفارت افغانستان به دست گروه طالبان، برای بهرسمیت شناسی این گروه گام برداشته و این امکان وجود دارد که اتحادیه اروپا از این اقدام آلمان الگو برداری کند و روابط دیپلوماتیکشان را این گونه آغاز کنند.
خانم وحدت در ادامه از دولت آلمان خواستار بهرسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان بر مبنای کنوانسیونهای بینالمللی که به آن ملحق شده است، شد.
او میگوید: «درخواست معترضین از آلمان این است که در عوض تعامل با طالبان در کنار مردم افغانستان ایستاد شود و براساس تعهدی که در مقابل جامعه جهانی و کنوانسیونهای بینالمللی و قوانین بینالمللی دارد، آپارتاید جنسیتی را به عنوان یک جرم در افغانستان به رسمیت بشناسند و براساس تعهد اخلاقی و سیاسی خود، سفارت افغانستان را به طالبان تسلیم نکند.»
در یکی از ویدیوهایی که از این برنامهی اعتراضی به رسانهی رخشانه فرستاده شده یک زن معترض با زبان آلمانی خطاب به مقامات این کشور میگوید، سفارت و کنسولگریهای افغانستان در آلمان جزئی از خاک این کشور است که هر گونه تصمیمگیری در مورد آیندهی کار آن برعهده افغانهای مقیم در آلمان است.
این زن معترض میگوید: «افغانستان در دست تروریستها است و کشور آلمان برای تروریستان فرش قرمز پهن کرده و سفارت را به تروریستان تحویل دادهاند و قطعا شهروندان افغانستان نمیخواهند که سفارت این کشور که آخرین بقایای جمهوریت است به طالبان تحویل داده شود و جغرافیایی که سفارت افغانستان است از لحاظ حقوقی مربوط شهروندان افغانستان که در خاک آلمان میباشد، است و به هیچ عنوان دولت آلمان این حق را ندارد که موارد قانونی را نقض کند و سفارت را تسلیم طالبان کند.»
رقیه ساعی، زن معترضی که در جریان اعتراضات خیابانی دو مرتبه توسط نیروهای طالبان بازداشت و زندانی شده و در حالحاضر در آلمان زندگی میکند، میگوید با آگاهی از تصمیم واگذاری سفارتخانه و کنسولگریهای افغانستان به طالبان خود را در امنیت حس نمیکند.
او میگوید: «من که در افغانستان بر علیه این گروه تروریستی مبارزه کردهام، زندان رفتم و شکنجه شدم امروز در کشور آلمان چگونه احساس امنیت داشته باشم. ممکن است دولت آلمان کسانی را که کیسهای شان به اسم مجرمین رد میشود را دیپورت کنند و از سوی دیگر وضعیت حقوق بشر در افغانستان فاجعهبار است و مردم هر روز به دلیل مشکلات امنیتی فرار میکنند وقتی که آلمان مهاجرین را اخراج میکند، ما مهاجرین که این جا هستیم در وضعیت دشوار قرار میگیریم.»
پس از حاکمیت گروه طالبان در افغانستان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، آلمان نخستین کشور اروپایی است که گروه بیست و هشت نفره از مهاجرین اهل افغانستان را بتاریخ ۹ سنبله، بهدلیل ارتکاب جرایم اخراج کرد و به کابل بازگردانده است.
تا هنوز دولت آلمان به گونهی رسمی از تسلیم دهی سفارت افغانستان به نمایندگان طالبان اعلام نکرده است، اما قبل از این خبرهایی در برخی از رسانههای محلی مبنی بر ایجاد روابط گسترده میان دولت آلمان و گروه طالبان منتشر شده است.