اعضای جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان میگویند که ممنوعیت ورود ریچارد بنت به افغانستان از سوی طالبان، نشان دهندهی ترس این گروه از افشای حقایق است.
رخشانه: جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان امروز (شنبه، ۳ سنبله) با انتشار اعلامیهای، اقدام رژیم طالبان در منع سفر ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان را به شدت محکوم میکند.
در اعلامیهی این جنبش آمده است که «این تصمیم نابخردانه» که در تاریخ ۲۱ آگست توسط ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، اعلام شد؛ نشاندهندهی ترس و خشم این رژیم از افشای حقیقت و گزارشهای مستند آقای بنت دربارهی نقض گستردهی حقوق بشر در افغانستان است.
این جنبش گفته است که گزارشهای جامع و مستند آقای بنت، خشم طالبان را برانگیخته و منجر به تصمیم آنها برای منع سفر او به افغانستان شده است.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان به آقای بنت اطمینان میدهد که مردم افغانستان با تمام قوت در کنار او ایستادهاند.
جنبش گفته است که آقای بنت همواره صدای بیصدایان بوده و به حنجرهای بلند برای فریاد مردم افغانستان تبدیل شده است و از حمایت گستردهی مردم و نهادهای مدافع حقوق بشری افغانستان برخوردار است.
این جنبش تأکید میکند که رابطهی محکم و اعتماد متقابل میان مردم افغانستان و آقای بنت، به وی کمک خواهد کرد تا همچنان با صداقت و وجدان بیدار، به مبارزه برای احقاق حقوق مردم افغانستان ادامه دهد.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان در ادامه از تمامی نهادهای بینالمللی، به ویژه سازمان ملل متحد، میخواهد تا بهطور جدی به این اقدام طالبان واکنش نشان داده و همچنان از حقوق مردم افغانستان، به ویژه زنان و اقلیتهای قومی و مذهبی، حمایت کنند.
گفتنی است که ریچارد بنت، هشت ماه پس از تسلط طالبان بر افغانستان، از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان نمایندهی ویژهی حقوق بشر در امور افغانستان منصوب شد.
بر اساس گزارشها، او در طول مدت فعالیت خود، سه بار به افغانستان سفر کرد و در این سفرها به گزارشدهی رسمی طالبان اکتفا نکرد و با تمام لایههای اجتماعی افغانستان، به ویژه قربانیان نقض حقوق بشر، دیدار و گفتوگو داشته است که این دیدارها و مستندسازیهای دقیق، منجر به تهیهی گزارشهایی شد که با شواهد انکارناپذیر از نقض سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان، به جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه گردید.
در این گزارشها، آقای بنت همواره تأکید کرده که طالبان به دلیل نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان باید در دادگاه کیفری بینالمللی لاهه محاکمه شوند.
همچنین، گزارشهای او نشان میدهد که طالبان زنان را به بهانههای بیحجابی و بدحجابی زندانی و شکنجه قرار دادهاند. این نقض گسترده حقوق زنان، در گزارشهای آقای بنت با شواهد مستند به ثبت رسیده است.
از سوی دیگر، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در توجیه این تصمیم ادعا کرده است که ریچارد بنت برای «پروپاگاندای» علیه طالبان موظف شده و مسائل کوچک را بزرگنمایی میکند.
با این حال، آقای بنت در واکنش به این تصمیم اعلام کرده است که منع سفر وی به افغانستان یک عقبگرد دیگر طالبان در زمینهی حقوق بشر است و تأکید کرده که به دفاع از حقوق مردم افغانستان ادامه خواهد داد.
ممنوعیت سفر ریچارد بنت به افغانستان با واکنشهای گستردهی داخلی و خارجی مواجه شده است.
هدر بار، معاون دیدبان حقوق بشر، در حمایت از آقای بنت گفته که او به کار خود ادامه خواهد داد و این منع سفر نمیتواند مانع فعالیتهای او شود.
خانم بار همچنین از سرخوردگی جامعهی جهانی در مقابل طالبان به عنوان یک «واقعیت شرمآور» یاد کرده و گفته که زنان افغانستان نباید در نشست سوم دوحه نادیده گرفته میشدند.