ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان میگوید که اقدامات طالبان در دو سال گذشته، افزون بر سلب حقوق اساسی و اعمال آپارتاید جنسیتی، باعث افزایش انواع خشونتها در برابر زنان و دختران در سراسر افغانستان شده است.
رخشانه: این ائتلاف روز گذشته(شنبه، ۷ اسد) در اعلامیهای گفت که در پی محدودیتهای طالبان بر حقوق زنان، خشونتهای خانوادگی، ازدواجهای اجباری و زیر سن، خودکشیها، آسیبهای روانی، قتلهای مرموز، اختطاف، فروش اطفال، فروش اعضای بدن در میان زنان و دختران افغانستان افزایش پیدا کرده است.
اعلامیه خطاب به آن عده افرادیکه با استفاده از حقوق زنان برای طالبان در خارج از کشور لابیگری میکنند، نوشته است: «دردناک و وحشتناک است که تعدادی از زنان لابیگر طالبان به روی تمام مشکلات زنان و دختران افغانستان چشمهای شان را بسته و به منظور پُر ساختن حسابهای بانکی نهادهای شان، در و دیوار جامعهی بینالمللی را میکوبند تا بتوانند بازار معامله بر حقوق زنان را گرم نگهداشته و به زراندوزی ادامه بدهند.»
اعلامیه گفته است: «در ادامهی این معامله گریها، جمعی وجدانفروخته و منفعتطلب حتا حاضر شدهاند تا با پا گذاشتن بر روی تقدس جنسیت شان، با یک گروه تروریستی که زنان را به شی و ماشین تولید مثل تقلیل دادهاند، وارد تعامل شوند. این زنان بار دیگر دسترخوان گدایی و معاملهگری را در نشست دوحه هموار کرده و علاوه بر وجدان خود، تمام ارزشهای انسانی را به حراج گذاشته اند.»
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان خطاب به شماری از زنانیکه در دوحه نشستهای پنهانی برگزار میکنند، میگوید که دست از سفیدنمایی طالبان برداشته و بیش از این به انسانیت و ارزشهای بشری خیانت نکنند.
ائتلاف در این اعلامیه شش درخواست زنان را مطرح کرده و در آن گفته که هر نوع نشست لابیگران گروه طالبان پیرامون افغانستان و زنان افغانستان، از آدرس ائتلاف جنبشهای زنان معترض افغانستان تحریم و مردود است.
این ائتلاف همچنان گفته است که جهان باید در کنار مردم افغانستان و مشخصا زنان قربانی شدهی این کشور بیایستد و دست از حمایت«گروه تروریستی انسانکش[طالبان]» بردارد.
ائتلاف افزوده است: «لابیگران طالبان به هیچ عنوان نمایندهی زنان درد دیده و ستمدیدهی افغانستان نیستند. زنان افغانستان ظلم و استبداد گروه طالبان را با بند بند وجود شان حس میکنند و تمام آرزوهای شان توسط این گروه ویران شده است.»
این ائتلاف از مردم افغانستان خواسته است تا در برابر ظلم، تجاوز و وحشت طالبان سکوت نکنند و بهجای گریه و تزرع، مقاومت و ایستادگی کنند و در کنار زنان معترض افغانستان بیایستند.
ائتلاف همچنان از کشورهای جهان میخواهد که با پهن کردن فرش سرخ از طالبان میزبان نکنند؛ چرا که تروریزم هیچ مرزی را نمیشناسد و دیر یا زود آتش افغانستان به خانههای آنها نیز سرایت میکند.
همچنان، حمایت جامعهی جهانی از افغانستان با ثبات که عدالت و برابری در آن متحقق باشد، به عنوان ششمین خواست این ائتلاف مطرح شده است.
این درحالی است که طالبان طی نزدیک به دوسال حاکمیت خود در افغانستان، زنان و دختران را از تمامی حقوق و آزادیهای اساسیشان محروم کرده و هر روز محدودیت جدیدی علیه آنها وضع میکنند.
در آخرین مورد، در روزهای گذشته آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور با دستور ملا هبتالله، رهبر این گروه مسدود شد.