به دنبال اعلام طالبان مبنی بر ممنوعیت فعالیت آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور، زنان آرایشگر در واکنش میگویند که این گروه«زندگی را بهروی مردم قفل میکنند.»
رخشانه: معصومه رحیمی، رییس اتحادیهی صنف آرایشگران زن در ولایت هرات امروز(چهارشنبه، ۱۴ سرطان) در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که طالبان باید بهجای ممنوع کردن فعالیت آرایشگاهها، طرزالعمل مشخصی را تعیین کنند تا ما بر اساس آن کار کنیم و در اقتصاد خانواده و کشور خود سهیم باشیم.
معصومه رحیمی میگوید که روز گذشته با مسوولان ادارهی امر به معروف این گروه در ولایت هرات دیدار داشته و به او گفته شده که به بر اساس هدایت رهبر این گروه، اتحادیهی آرایشگران زن باید لغو شود و تمامی آرایشگاههای زنانه نیز بسته شوند.
خانم رحیمی میگوید که او چهار فرزند دارد. شوهرش حدود ۳۰ تا ۳۵ سال از وی بزرگتر است پیر و سالخورده شده، به دلیل کهولت سنی دست و پاهایش درد دارد و توانایی کار نیز ندارد. او میگوید که در حال حاضر تنها منبع درآمد او و خانوادهاش، اشتغال به حرفهی آرایشگری است که آنهم از سوی طالبان ممنوع اعلام شده است.
او درحالیکه گریه میکند، میگوید: «به تمامی اعضای اتحادیهی آرایشگران گفتم که هیچکس حق ندارد دکان[مغازه] خود را ببندد. وقتی طالبان دم دروازه دکان شما آمدند، همهی اعضای فامیل خود را بیارید و بگویید همهی اینها را بکشید. ما را از رنج خانواده خلاص کنید و بعد آرایشگاه را بسته کنید.»
او در ادامه میگوید: «صبح تا شب جان میکَنیم، خون دل میخوریم و گپهای حق و ناحق را تحمل میکنیم تا یک لقمه نان حلال پیدا کنیم.»
رحیمی میگوید که با رسانهای کردن این موضوع هیچ چیزی تغییر نمیکند، همانطوریکه مکتبها و دانشگاهها را بستند و رسانهای شد؛ اما هیچ تاثیری نداشت.
او میافزاید که مکتبها را بستند، دانشگاهها را بستند، زنان را از کار در موسسات داخلی و خارجی منع کردند و حالا هم میگویند آرایشگری ممنوع است. او ادامه میدهد: «ما دقیقا نمیفهمیم که اینها[طالبان] چه هدف دارند.»
رحیمی میافزاید: «در جلسهی روز گذشته در ادارهی امر به معروف گفتم که ما نه طرفدار تو[منظور رژیم طالبان است] هستیم، نه به ضد تو هستیم، نه علیه تو سلاح بر میداریم، نه توانایی شه داریم، نه طرفدار داریم و نه خاطرهی خوشی از تو داریم.»
به گفتهی رحیمی، مسوولان ادارهی امر به معروف طالبان در پاسخ به صحبتهای او گفتهاند: «آرایشگاه را بسته کن، خدا روزی تو را میدهد.»
در همینحال، نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد نیز در صفحهی اجتماعی فیسبوک خود نوشته است که این محدودیت تاثیرات منفی بر اقتصاد خانوادهها خواهد گذاشت و با شعارهای اعلامشده مبنی بر حمایت از کارآفرینی زنان در تضاد است.
یوناما از طالبان خواسته است که فرمان مسدود کردن آرایشگاهها را لغو کنند.
یوناما گفته است که این نهاد با مقامهای طالبان در تماس است و تلاش میکند که این محدودیتها متوقف شوند.
سمیرا حمیدی، مسوول جنوب آسیای سازمان عفو بینالملل نیز در توییتی گفته است که طالبان به سرکوب زنان ادامه میدهند و آن را تحت عنوان قانون اسلامی توجیه میکنند.
او نوشته است که سالنهای زیبایی زنان تنها فضاهایی زنانه هستند و ممنوعیت فعالیت این سالنها تنها یک چیز را تایید میکند و آن هم اینکه «طالبان زنان را بهعنوان دشمنان خود» میبینند.
خانم حمیدی در ادامه نوشته است که من از روزی میترسم که زنان اجازهی مراجعه به شفاخانهها را نیز نداشته باشند.
این درحالی است که ادارهی امر به معروف طالبان به تازگی طی مکتوبی دستور داده است که فعالیت تمامی آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور الی تاریخ (۳ اسد) ممنوع میشود.