شماری از دختران دانشآموز در مکتب ویژهی نابینایان به رسانه رخشانه گفتهاند که مکتب آنها از نزدیک به یک هفته به این سو بهروی دختران بالاتر از صنف ششم مسدود شده است؛ اما پسران به گونه عادی همه روزه به مکتب میروند.
رخشانه: سعدیه* دانشآموز صنف دهم در مکتب ویژه نابینایان در بلخ میگوید که از یک هفته به این سو دیگر نمیتواند به مکتب برود.
او که آرزو داشت پس از فراغت از مکتب به دانشگاه راه پیدا کند، از بسته شدن مکتب بهروی دختران نابینا، خیلی ناراحت است.
سعدیه گفت: «من در این ده سال که درس خواندم حتما یک پلان و برنامه داشتم که در آینده یک چیز شوم اما فعلا چند روز شده که ما را گفتند خانه باشید و تنها طبقه ذکور مکتب بیاید.»
ناجیه* یکی دیگر از دانشآموزان مکتب نابینایان در بلخ که صنف یازدهم در این مکتب ویژهی نابینایان است، نیز میگوید که بسته شدن مکتب بهروی دانشآموزان بالاتر از صنف ششم برای او بسیار خبر ناراحت کننده بوده است.
او گفت: «من بسیار جگر خون و خسته هستم که چرا مکتب ما را بسته کردند ما خو استثنا هستیم و دیده نمیتوانیم حداقل اجازه رفتن به مکتب را خو میدادند.»
ناجیه خواهان بازگشایی دوباره مکتب خود از گروه طالبان شده است. «من میخواهم دوباره مکاتب را به روی ما باز کنند چون آرزوی ما است که درس بخوانیم و به وطن خود خدمت کنیم».
مکتب ویژه نابینایان و ناشنوایان در سال ١٣٩٠ در بلخ گشایش یافت که بیش از ٣٠٠ دانشآموز دارد و نزدیک به هشتاد تن آنان را دختران تشکیل میدهند. این مکتب در شهر مزار شریف موقعیت دارد.
مسوولان محلی گروه طالبان در بلخ در رابطه به بسته شدن مکتب ویژهی نابینایان بهروی دختران بالاتر از صنف ششم تاکنون جزییات ندادهاند.
این در حالی است که قبل از این نیز مکاتب بهروی دختران بالاتر از صنف ششم در شهر مزار شریف در شمال افغانستان با مخالفت گروه طالبان باز بوده است. اما تازهگی گفته میشود که گروه طالبان یک فرد دیگر را به عنوان والی این ولایت گماشته که به باور برخی از شهروندان مزار شریف احتمال میرود مکاتب بهروی دختران بالاتر از صنف ششم دوباره بسته شود.
*یادداشت: نام دانشآموزانی که با رسانهی رخشانه مصاحبه کردهاند، مستعار انتخاب شده است.