رخشانه: سید باقر محسنی، استاد دانشگاه و منتقد فعال طالبان در رسانهها از بند طالبان رها شد.
آقای محسنی با نشر ویدیویی در صفحه فیسبوک خود گفت: «امشب، یکشنبه من در منزل هستم.»
آقای محسنی اگرچند در این ویدیوی خود بهصورت صریح از طالبان نام نبرده است، اما نزدیکان او گفته بودند که افراد طالبان، او را روز جمعه (۱۳ حوت) از خانهاش بردهاند.
محسنی پس از آزادی خود گفت: «روز جمعه عصر، یک اتفاقی که نباید میافتاد، افتاد. اما در جریان این سه روز، کدام ناراحتی و نارضایتی از برخورد و از رفتار نداشتیم. مسایلی که مورد تشکیف بود، به او تناسب جدی ثابت نشد. در واقع تردیدی وجود داشت که با گفتوگو این مساله حل شد.»
محسنی در گفتوگوهای تلویزیونی بهصورت صریح از طالبان انتقاد میکرد و این گروه را عامل جنگ در بیست سال گذشته میخواند.
او همچنان میگفت که جنگ و عملیات انتحاری که طالبان در این مدت انجام داده، مبنای شرعی ندارد.
آقای محسنی به تاریخ ۱۱ حوت در صفحه فیسبوک خود نوشته بود که در یک گفتوگوی تلویزیونی در برنامه «آخر خط تلویزیون نور» همراه نعیم وردک، سخنگوی دفتر طالبان در قطر شرکت داشته اما این برنامه به دلیل فشار «گروه حاکم» از نشر باز ماند و با تهدید از عواقب نشر آن هشدار دادهاند.
بازداشت محسنی با واکنش گستردهای از سوی شهروندان مواجه شد. شمار زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی در داخل و بیرون از افغانستان با راهاندازی هشتک «#سیدباقرمحسنی_را_آزاد_کنید» خواستار آزادی او از سوی طالبان شده بودند.
طالبان در این مورد هنوز ابراز نظری نکردهاند.
طالبان پیش از این فیضالله جلال، استاد دانشگاه کابل را که در یک برنامه تلویزیونی با نعیم وردک شرکت کرده بود و صریحا از طالبان انتقاد کرده بود، بازداشت کرده بودند. این منتقد طالبان پس از رهایی، دیگر در بحثهای تلویزیونی شرکت نکرده است.
طالبان پس از به قدرت رسیدن خود در اواخر ماه اسد، با رسانهها و خبرنگاران برخورد جدی داشته است.
دیدهبان حقوق بشر گزارش داده است که طالبان خبرنگاران را شکنجه و زندانی میکنند.
اخیرا سازمان گزارشگران بدون مرز نیز گفته است که از زمانی که طالبان قدرت کابل را به دست گرفتهاند، حدود ۵۰ خبرنگار را بازداشت کردهاند.